Ηθοποιοί και σκηνικά που φωσφορίζουν και… πετάνε στον αέρα. Ένα παιχνίδι αντιθέσεων, όπου το φως συνυπάρχει με το σκοτάδι, το ορατό με το αόρατο και η διεθνής γλώσσα της παντομίμας, της μουσικής και του χορού αφηγούνται ιστορίες χωρίς λόγια. Όλα αυτά στην παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Fête de la Musique», που θα δώσει η κουκλοθεατρική ομάδα Μαύρου Θεάτρου «Hocus Pocus» την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στις 12.00 στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ.

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση, που αποτελείται από έξι μικρές σκηνές, όπου η μουσική «ζωντανεύει» έμψυχα και άψυχα αντικείμενα με τους χορευτές να «μεταμορφώνονται» σε ψάρια, λουλούδια και πουλιά. Τη σκηνοθεσία υπογράφουν οι «Hocus Pocus» -Χριστίνα Βασιλείου, Φαίη Βουγίδου, Ναυσικά Κατσικέα, Στέλλα Νέδογλου, Βαγγελιώ Σταμάτη, Θεοδοσία Τουρτόγλου και Αλέγρα Φρανσέ-, ενώ τις χορογραφίες επιμελήθηκαν η Βερονίκη Τσουγκράνη και η Τατιάνα Μύρκου.

Η κουκλοθεατρική ομάδα Μαύρου Θεάτρου «Hocus Pocus» δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1997 ως εθελοντική ομάδα της ΧΑΝΘ και το 2002 μετεξελίχτηκε σε αστική εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σήμερα έχουν το δικό τους εργαστήριο, όπου κατασκευάζονται οι κούκλες, και έχουν πάρει μέρος σε πολλά φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: Αγγελιοφόρος