Μετά από περιστασιακές κατά καιρούς εισαγωγές, η Heidenau αντιπροσωπεύεται πλέον επίσημα στην Ελλάδα και συμπληρώνει την αγορά των ελαστικών με τα σπάνια προϊόντα της.

H γερμανική εταιρεία παράγει ελαστικά γα περισσότερο από 60 χρόνια. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1946, κατασκεύαζε μέχρι το 1952 διάφορα προϊόντα από φυσικό καουτσούκ. Από το 1953 άρχισε να κατασκευάζει ελαστικά αυτοκινήτου υπό τον διακριτικό τίτλο Heidenau. Παράλληλα, κατασκεύαζε ελαστικά ποδηλάτου.

Από το 1969 έως το 1994, το τμήμα κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτου ενσωματώθηκε στην εταιρία ελαστικών Pneumant. Κατά την περίοδο αυτή, το εργοστάσιο ελαστικών Heidenau κατασκεύαζε ελαστικά ιστορικών αυτοκινήτων, μοτοποδήλατων, scooters και μοτοσυκλέτας.

Το 1994, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Heidenau GmbH & Co KG και έδωσε έμφαση στην παραγωγή ελαστικών για δικύκλα και karts. Η εταιρεία παρακολούθησε στενά τις αλλαγές της αγοράς και φρόντισε να ανταποκριθεί στις αναδυόμενες τάσεις. Ωστόσο δεν ξέχασε την ιστορία της. Ακόμα παράγει ελαστικά για Trabant και πολλές άλλες ιστορικές μάρκες που δεν υπάρχουν πλέον.

Η ευελιξία είναι πολύ σημαντική για την Heidenau GmbH. Οι προσαρμόσιμες διαδικασίες παραγωγής, επιτρέπουν την κάλυψη ειδικών αναγκών, τη δημιουργία εξατομικευμένων λύσεων και την παραγωγή παρτίδων μικρών ποσοτήτων.

Ξεκινώντας από 35 προϊόντα το 1993, τα οποία παράγονται σε μεγάλες ποσότητες, προσφέρεται τώρα μια σειρά από 550 τύπους ελαστικών για διαφορετικές εφαρμογές, αποτέλεσμα της συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας.

Η επιτυχία στο διεθνή ανταγωνισμό βασίζεται στη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής των προϊόντων αλλά και στη στενή επαφή με τους πελάτες σε 40 χώρες. Πλέον 41 χώρες, με την πρόσθεση και της Ελλάδας.

Σήμερα η Heidenau Hellas, με σχετικό δελτίο Τύπου ανακοινώνει πως διαθέτει στην Ελλάδα μια μεγάλη γκάμα ελαστικών για κάθε είδους μοτοσυκλέτα, kart, scooter και παπιά. Επίσης διαθέτει ελαστικά Motocross και Enduro και φυσικά ελαστικά για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, λεπτού πάχους ακόμη και για ξύλινες ζάντες ή ζάντες με ακτίνες.

Το site heideneutires.gr θα είναι έτοιμο σε λίγες ημέρες.