Με την αποχώρηση της BMW από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike o Marco Melandri έπρεπε να βρει νέα ομάδα. Δεν χρειάστηκε να ψάξει πολύ, γιατί τον βρήκε η ομάδα. H Aprilia Racing του πρόσφερε τη θέση του Eugene Lavarty, δίπλα στον Γάλλο Sylvain Guintoli που στο πρώτο μισό της σαιζόν έμοιαζε φαβορί για τον τίτλο του 2013.

Ο Melandri ήδη οδήγησε το RSV-4R στις επίσημες δοκιμές των Superbike στην Jerez μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Και τώρα νιώθει άνετα να μιλήσει για τη μοτοσυκλέτα και τις αλλαγές στην καριέρα του.

«Επιστρέφω να οδηγήσω για την εταιρεία με την οποία πήρα έναν παγκόσμιο τίτλο και αυτό γεννάει πάνω από όλα πολύ έντονα συναισθήματα», είπε ο Marco. «Μιλάω για το ανθρώπινο στοιχείο αυτής της επανεύρεσης, καθώς με την Aprilia με συνδέδουν πολλές νίκες και όμορφες αναμνήσεις. Όλα αυτά τα χρόνια η Aprilia απέδειξε την αξία της, κερδίζοντας επανειλημμένα τίτλους και αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι πηγαίνω σε μια ομάδα έτοιμη να κερδίσει.»

«Η επιθυμία μου να προηγούμαι σε κάθε αγώνα είναι πολύ ισχυρή. Η RSV4R είναι μια μοτοσυκλέτα την οποία ανταγωνίστηκα πολλές φορές στην πίστα και είμαι σίγουρος πως θα συνεργαστούμε υπέροχα. Και ακόμη νομίζω πως είναι το καλύτερο, ένας Ιταλός να οδηγεί για μια ιταλική φίρμα κυνηγώντας τον παγκόσμιο τίτλο. Η σαιζόν θα είναι συναρπαστική. Περιμένετε και θα δείτε.»

Ο άνθρωπος στο τιμόνι της Aprilia Racing, ο Romano Albesiano που ανέλαβε στη θέση του αποχωρήσαντος Gigi Dal Ignia είναι κάτι παραπάνω από ευτυχής.

«Ο Μarco είναι ένας πιλότος που γνωρίζουμε πολύ καλά, αφού έχει υπάρξει μέλος της οικογένειας Aprilia με την οποία έχει κερδίσει και έναν παγκόσμιο τίτλο», δήλωσε ο Albesiano. «Οπωσδήποτε η ικανότητά του δεν έχει ανάγκη επιβεβαίωσης, έχει αποδείξει ότι παλεύει για τον τίτλο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλά και κατά τη γνώμη μου η μοτοσυκλέτα μας ταιριάζει απόλυτα στην οδήγησή του».