Τον περασμένο Αύγουστο ο Joan Lascroz, παραπληγικός μετά το ατύχημα του Απριλίου σε δοκιμές στην Ίμολα, είχε δηλώσει: «Θα επανεξετάσω σε βάθος τη ζωή μου και θα αναζητήσω οικονομικούς πόρους ώστε να προσαρμοστώ στη νέα κατάσταση που δεν είναι εύκολη».

«Πρέπει να θέσω νέους στόχους για να συνεχίσω να απολαμβάνω τη ζωή, σίγουρα όχι με την ίδια ένταση βέβαια. Μερικές φορές αισθάνομαι τεράστια θλίψη για το πόσο γρήγορα άλλαξαν όλα εξαιτίας ενός τοίχου. Και έχω σκεφτεί πολύ σχετικά με ό,τι συνέβη… άλλες φορές είμαι αισιόδοξος και σκέφτομαι μόνον όσα θα έρθουν».

Τώρα ο πρώην αναβάτης της Kawasaki φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε μια νέα καριέρα: αυτή του τεχνικού σχολιαστή για τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Superbike από το ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTVE, το οποίο μόλις υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη Dorna (2013-2015) για την προβολή του πρωταθλήματος.

Στο θάλαμο αναμεταδόσεων θα βρίσκεται ο ισπανός δημοσιογράφος Marc Martin μαζί με τον πρώην αναβάτη του WSBK Ruben Xaus. Ο Lascorz θα σχολιάζει από τα στούντιο της TVE στο Sant Cugat.

«Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο Lascorz.

«Έτσι θα μπορώ να απολαμβάνω πάλι τις μοτοσυκλέτες, από μια διαφορετική γωνία. Πολλές φορές απολαμβάνεις περισσότερο έναν αγώνα βλέποντάς τον ζωντανά στην τηλεόραση, επειδή μπορείς να αποφύγεις την πίεση που νιώθεις όταν είσαι ένας από τους αναβάτες».