Ο πρωταθλητής της Moto2 δείχνει κιόλας να βολεύτηκε πάνω στην Honda του Stoner. Στις δοκιμές της Μαλαισίας ήδη γύρισε με ρυθμό που πρέπει να ανησυχεί τους «Lorenzo & Σία».

Ο νεαρός Ισπανός δεν άργησε να δείξει γιατί καιγόταν η Honda να τον ανεβάσει στην εργοστασιακή ομάδα της στα MotoGP και πίεσε μέχρι και να αλλάξει ο κανονισμός για τους rookie. Είναι αυτήν την στιγμή ο περισσότερα υποσχόμενος νέος αναβάτης.

Στη Sepang ο αθεόφοβος γύρισε ταχύτερα από τον έμπειρο Alvaro Bautista. Ο χρόνος του 19χρονου ήταν 2’01″355, κατά 6 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από του Alvaro (2’1″890).

Όμως το πιο σημαντικό και προειδοποιητικό (για τους υπόλοιπους) είναι ότι ο χρόνος του υπολείπεται μόλις 1 δευτ. του ρεκόρ που έκανε πριν 2 μήνες εκεί ο Jorge Lorenzo, παίρνοντας την poleposition για το GP της Μαλαισίας.

Την πρώτη μέρα των διήμερων δοκιμών στην Sepang ο μικρόσωμος Ισπανός συμπλήρωσε 60 γύρους, χωρίς όμως να πιέσει στο όριο, καθώς η πίστα ήταν υγρή. Δήλωσε μετά ο Marquez:

«Το πρωί η πίστα ήταν ακόμα υγρή από χτες, αλλά γρήγορα στέγνωσε και καταφέραμε να ξεκινήσουμε τη δοκιμή γύρω στις 11:30 πμ και να τη χρησιμοποιήσουμε όλη τη μέρα.

Σήμερα δοκίμασα επίσης το πρωτότυπο του 2013 και είχε καλή αίσθηση, όμως πιο σημαντικό για μένα είναι να οδηγήσω όσο περισσότερο μπορώ για να μάθω τη μοτοσυκλέτα των MotoGP και να προσαρμόσω το οδηγικό στυλ μου ώστε να ταιριάζει με τις μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες».

Ο rookie Marc Marquez είναι ο νέος συναθλητής του Dani Pedrosa στη Repsol Honda για τα επόμενα δύο χρόνια. Η ταχύτητα με την οποία δείχνει να προσαρμόζεται στην RC213V θυμίζει τον Casey Stoner, όταν εμφανίστηκε σαν κομήτης στο μοτοσυκλετιστικό στερέωμα πριν 12 χρόνια.

Γι’ αυτό πολλοί πιστεύουν (ανάμεσά τους και εμείς) ότι το 2013 είναι η τελευταία ευκαιρία του Pedrosa να πάρει έναν τίτλο στα MotoGP. Γιατί αν όχι από του χρόνου κιόλας, το 2014 ο Marc θα χτυπήσει στα ίσια τον τίτλο. Και ο Pedrosa, ανάμεσα σε Lorenzo, Marquez και Rossi δύσκολα θα μπορέσει να μαζέψει τους βαθμούς για να επικρατήσει…