Έγραψε Ιστορία, κερδίζοντας όλες τις φορές που αγωνίστηκε με μοτοσυκλέτα MotoGP στην ιδιαίτερη, πολύ γρήγορη, πίστα της πατρίδας του. Κανείς δεν έχει περισσότερες νίκες εκεί, μάλιστα ο 27χρονος πρωταθλητής του 2011 έχει περισσότερες κι από τους δύο άλλους αυστραλούς πρωταθλητές (GP500), Wayne Gardner και Mick Doohan, μαζί!

Αφού λοιπόν υπέγραψε στο βιβλίο της αγωνιστικής ιστορίας, ο Stoner -που σαν αγωνιζόμενος έχει την ικανότητα να γυρίζει διακόπτη και να αλλάζει διάθεση κατά βούληση-, διάλεξε το κατά πολλούς «πιο βαρετό σπορ του πλανήτη» για να χαλαρώσει. Πήγε για ψάρεμα δίπλα στο Phillip Island, στον κόλπο Πορτ Φίλιπ, στις όχθες του οποίου αναπαύεται και η Μελβούρνη.

Εκεί, ενώ ο Valentino Rossi προσπαθεί να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση πλαγιολισθαίνοντας στο ράντσο του μαζί με αγαπημένους φίλους, ο Casey ξεφόρτωσε την ένταση και την κούραση του αγώνα αγναντεύοντας τη θάλασσα από τη χοντρή άκρη του καλαμιού του.

Καθώς μάλιστα είναι εξίσου μάστορας στο καλάμι όσο και στο τιμόνι της RC213V, κατάφερε να πιάσει μια κόκκινη τσιπούρα εντυπωσιακού μεγέθους, ανεβάζοντας τη φωτογραφία-απόδειξη που βλέπετε, στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

Πράγματι κρίμα που μάς φεύγει τόσο σύντομα. Θυμίζουμε ότι μετά τον αγώνα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στη Βαλένθια, ο Stoner κρεμάει τη φόρμα του οριστικά και αποσύρεται, έχοντας κορώνα του δύο τίτλους στα MotoGP.

Στα επιτεύγματά του σίγουρα πρέπει να προσθέσουμε και το ότι είναι ο μοναδικός μέχρι σήμερα που κατάφερε να δαμάσει τη Ducati Desmosedici. Και για κάποιους ο προσδιορισμός αυτός αποκαλύπτει περισσότερα για τις ικανότητές του, από όσο ο τίτλος του 2012 με την Honda.

Φεύγει λοιπόν ο Stoner. Οριστικά; «Ναι», απαντάει πάντα στις σχετικές ερωτήσεις. Αφήνοντας μόνον ένα μικρό παραθυράκι επιστροφής, αν και όταν οι συνθήκες αλλάξουν, αν και όταν οι αγώνες γίνουν πιο ενδιαφέροντες, αν και όταν απομακρυνθεί η πολιτική από τις πίστες.

Η Honda πάντως δεν το βάζει κάτω. Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν ευρέως φήμες ότι ο πολύς Shuhei Nakamoto, αφεντικό του HRC, ανέβασε την προσφορά του προς τον Stoner στα 15 εκατ. δολάρια το χρόνο, από τα 10 προηγουμένως.

Σίγουρα είναι περισσότερα από όσα παίρνει ο Rossi στη Yamaha. Έχοντας εξασφαλίσει λοιπόν μεγαλύτερη αμοιβή από τον πρωταρχικό του αντίπαλο (και μη φανταστείτε ότι είναι ο Lorenzo), πολλοί φαντάζονται ότι ίσως ο δρόμος για την επιστροφή του το 2014 να είναι ακόμα ανοιχτός.