Οι φήμες εδώ και ένα μήνα στον ιντερνετικό κόσμο ήταν έντονες: η BMW ετοιμάζει ένα νέο και διαφορετικό Adventure, με πολύ πιο σπορ χαρακτηριστικά από το R1200GS και τους συγγενείς του.

Πιθανώς αναγνώρισε την επιτυχία της Ducati Multistrada, δηλαδή μιας ακριβής, ψηλοτίμονης μοτοσυκλέτας τουρισμού, με superbike κινητήρα και σαφή ασφάλτινο προσανατολισμό.

Πιθανώς θεώρησε πως η επιδρομή των φρέσκων, ποθητών Ducati Multistrada και KTM Αdventure , αποσπά πωλήσεις από ένα χώρο που θεωρεί δικαιωματικά δικό της. Τώρα βλέπουμε την αντίδρασή της: ήδη η μοτοσυκλέτα φωτογραφήθηκε στο δρόμο και δείχνει τόσο έτοιμη που κατά 99% θα εμφανιστεί φέτος στην Κολωνία, ώστε να κυκλοφορήσει σαν μοντέλο 2015.

Η φωτογραφία του Α&R δείχνει μια μοτοσυκλέτα που παραπέμπει αισθητικά και σε διαστάσεις στο Multistrada. Παρά τον τετρακύλινδρο εν σειρά από το S1000RR, έχει γίνει κάθε προσπάθεια για μικρό όγκο και σπορ προφίλ.

Αντίθετα δηλαδή από ό,τι επέλεξε η Kawasaki στη δική της αντίστοιχη μοτοσυκλέτα, την επίσης τετρακύλινδρη Kawasaki Versys 1000 που διαφοροποιείται στον όγκο και την απόδοση του κινητήρα, σχεδόν 120 ίπποι έναντι 150 των Ιταλών.

Εμφανή είναι τα στοιχεία που προέρχονται από το S1000RR δηλαδή ο τετρακύλινδρος εν σειρά και η εξάτμιση, ενώ καθαρά διακρίνονται και οι βάσεις για βαλίτσες και top case.

Οι αναρτήσεις επίσης έχουν σαφώς μεγαλύτερες διαδρομές και το πιρούνι μπροστά είναι ανεστραμμένο, φιλοξενώντας ένα ζευγάρι από «θηριώδη» δισκόφρενα. Το τιμόνι είναι κωνικό όπως συνηθίζεται στις Adventure, η ζελατίνα είναι στενή αλλά το φέρινγκ στο οποίο στηρίζεται αρκετά πιο φαρδύ, ενσωματώνοντας και τα φλας.

Φυσικά υπάρχει το πανταχού παρόν πλέον «ρύγχος» πάνω από τον εμπρός τροχό, που βέβαια φέρνει το δικό του χαμηλό φτερό. Ως προς τις επιδόσεις, ο τετρακύλινδρος εύκολα μπορεί να αποδώσει το ίδιο και περισσότερο από τον δικύλινδρο της Multistrada, μεγαλύτερο όμως είναι και το βάρος του.

Τέλος αναμένεται η γνωστή πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ένα ζήτημα στο οποίο η Multistrada είναι ιδιαίτερα προικισμένη.

Αναμονή ως τον Οκτώβριο και τη μεγάλη έκθεση της Κολωνίας.