Οι δημόσιες σχέσεις είχαν κάνει τη δουλειά τους έγκαιρα. Φωτογραφίες και δελτία Τύπου έκαναν γνωστή την εικόνα μοτοσυκλετών και οδηγών της Yamaha για την αγωνιστική χρονιά του 2014 στο MotoGP.

Και μετά ήρθε η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τη Movistar. Το χαρμόσυνο νέο συνοδεύτηκε όμως με δεύτερη επίσκεψη σύσσωμης της ομάδας στο στούντιο φωτογράφησης για τη δημοσιοποίηση της νέας της εικόνας.

Το συμβόλαιο είναι διάρκειας πέντε ετών και η Movistar χαρακτηρίζεται ως χορηγός τίτλου. Αυτό σημαίνει ότι θα συνοδεύει κάθε αναφορά στην ομάδα της Yamaha και φυσικά τους οδηγούς στους πίνακες αποτελεσμάτων.

Πάντως οι αλλαγές στην εμφάνιση δεν είναι όσο δραματικές θα περίμενε κανείς, διατηρώντας τις βασικές γραμμές της μοτοσυκλέτας όπως την γνωρίζαμε ως τώρα. Απλά προστέθηκαν τα λογότυπα της Movistar στα φέρινγκ των μοτοσυκλετών.

Αυτό δεν αποκλείει βέβαια περαιτέρω αλλαγές στους επόμενους αγώνες, καθώς είναι προφανής η πίεση χρόνου που υπάρχει αυτή την εποχή στην ομάδα ενόψει του πρώτου αγώνα της χρονιάς, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Qatar.

Εκεί πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι οι μοτοσυκλέτες στις φωτογραφίες δεν είναι και πολύ έτοιμες για αγώνα, καθώς λείπουν για παράδειγμα τα προστατευτικά για τις μανέτες…

Ωστόσο παραμένουν πάντα μοτοσυκλέτες MotoGP και αυτό τις κάνει ξεχωριστές. Ας απολαύσουμε λοιπόν το Valentino Rossi και το Jorge Lorenzo με τις μοτοσυκλέτες που θα αγωνίζονται φέτος…