Ιταλική ιστοσελίδα εντόπισε αυτό το πρωτότυπο του Ducati Scrambler να κινείται στα περίχωρα της Μπολόνια, όπου και η έδρα της φίρμας. Και είναι ό,τι πλησιέστερο στο τελικό μοντέλο παραγωγής, εάν και εφόσον υπάρξει τέτοιο –λένε τώρα οι Ιταλοί.

Η φωτογραφία δείχνει μια μοτοσυκλέτα που σαφώς αντλεί έμπνευση από την ομώνυμη μοτοσυκλέτα που κατασκεύαζε η Ducati στη δεκαετία του ’60.

Εμφανής είναι ο αερόψυκτος V-2, με άγνωστο τον ακριβή κυβισμό του. Ίσως πρόκειται για τον κινητήρα του Monster 796 με τα 803 κ.εκ., ίσως όμως και για έναν με 1.100 κυβικά.

Διακρίνονται ευκρινέστερα (από τις προηγούμενες φωτογραφίες που διέρρευσαν) οι γραμμές του επιμηκυνμένου ρεζερβουάρ και η σέλα που παρά το εμφανές σκαλοπάτι, προσπαθεί να μιμηθεί σε εμφάνιση και υφή ταπετσαρίας τις σέλες των τότε Scrambler.

Η προφανής διαφορά διαμέτρου ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω τροχό σημαίνει τελικά πως η μοτοσυκλέτα θα φορά πράγματι μπροστά ζάντα 19 ιντσών. Η πίσω στην εικόνα είναι 17ιντσών αλλά χυτή, όμως το πιθανότερο είναι να καταλήξει στις 18’’ στην τελική έκδοση και θα έχει και αυτή ακτίνες, όπως η μπροστινή.

Οι Ιταλοί θεωρούν πως η μοτοσυκλέτα δεν είναι σε στάδιο εξέλιξης τέτοιο που να παρουσιαστεί στο Μιλάνο, αυτή τη βδομάδα δηλαδή, ως μοντέλο 2014. Οπότε το πιθανότερο είναι να έρθει ως μοντέλο 2015, αν και κατά τις πληροφορίες τους, η απόφαση της Ducati για να το βάλει στην παραγωγή δεν έχει οριστικά ληφθεί ακόμη.

Ωστόσο οι Ιταλοί έχουν ήδη κατωχυρώσει σαν εμπορικό σήμα τις λέξεις «Ducati Scrambler» σε πολλές αγορές, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον έχει ενεργοποιηθεί η στάνταρ διαδικασία παραγωγής ενός νέου μοντέλου.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Ducati θα αναφερθεί στο μοντέλο στην παρουσίαση που πραγματοποιεί σήμερα στα πλαίσια της Έκθεσης EICMA 2013 που ανοίγει τις πύλες της σήμερα για τους δημοσιογράφους και την Τετάρτη για το κοινό.