Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι κάμποσο καιρό τώρα που απασχολεί τον Τύπο, δυστυχώς ενίοτε με καραγκιοζιλίκια. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα (ή μειονέκτημα, ανάλογα πως το βλέπει κανείς) του να είσαι ένας διεθνής αστέρας του κινηματογράφου: καταλήγεις πρωτοσέλιδο, ακόμα κι όταν λες και κάνεις ανοησίες.

Στα πρόσφατα κατορθώματα του πληθωρικού Γάλλου συγκαταλέγεται ο αυτοεξορισμός του στο Βέλγιο, μόλις άκουσε ότι η νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας σχεδιάζει να επιβάλλει φόρο 75% σε όλα τα ετήσια εισοδήματα άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Εκεί στην σκληρή εξορία του Βελγίου τον είδε και τον λυπήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, τον κάλεσε να ζήσει στην Ρωσία ελεύθερα και του πρόσφερε τον σεβασμό που του αρνήθηκε η πατρίδα του.

Σε αντάλλαγμα ο Ντεπαρντιέ έπλεξε το εγκώμιο της Ρωσίας (και κατά συνέπεια του Πούτιν), δηλώνοντας ότι η μεγάλη πρώην σοβιετική χώρα αποτελεί πλέον μοντέλο δημοκρατίας. Ο ίδιος Νεπαρντιέ που εκφέρει ευθαρσώς πολιτική γνώμη για την Ρωσία, είχε πρωταγωνιστήσει πέρσι στα πρωτοσέλιδα, όταν ανακούφισε κάποια φυσική του ανάγκη μέσα στο αεροπλάνο που ταξίδευε –αλλά όχι στην τουαλέτα.

Τώρα ο Γάλλος αστέρας απασχολεί τον Τύπο με ένα σοβαρό του πρόβλημα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κατήγγειλε στην αστυνομία την κλοπή του σκούτερ του, του ίδιου με το οποίο είχε πέσει πέρυσι, ευρισκόμενος υπό την επήρρεια αλκοόλ.

Τότε κατά τον αστυνομικό έλεγχο είχε βρεθεί να έχει στο αίμα του 1,8mg / ml, δηλαδή ποσότητα αλκοόλ υπερτριπλάσια της επιτρεπόμενης (0,5mg / ml). Εν πάσει περιπτώσει τώρα το σκούτερ αυτό κλάπηκε, όχι ιδιαίτερο πρόβλημα για ένα πλούσιο ηθοποιό, ιδιοκτήτη αμπελώνων, σε Γαλλία, Ιταλία, Αργεντινή, Αλγερία και Μαρόκκο.

Αρκεί μια επίσκεψη στην εμπορία Yamaha που επίσης διατηρεί, για να το αντικαταστήσει. Στο μεταξύ όμως η αστυνομία έχει εκδόσει ένα παγκόσμιο BOLO (Be On The Look Out) που έχει θέσει σε συναγερμό τις Interpol, Europol, Homeland Security, FBI και την ρωσική FSB. Για να εντοπίσουν το κλεμμένο scooter του Ζεράρ…