Σκουριασμένη, χιλιοχτυπημένη, με ελάχιστα γνήσια ανταλλακτικά, προχειροβαμμένη, επιμελώς ταλαιπωρημένη… Ένα σαράβαλο ήταν οπτικά το CRF250R που οδήγησε ο Τζέιμς Μποντ στις πρώτες εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης της ταινίας «Skyfall».

Ο Daniel Craig προσπαθούσε να πιάσει τον «κακό» Πατρίς (τον υποδύεται ο Ola Rapace), ο οποίος διαφεύγει οδηγώντας ένα δεύτερο CRF, μεταλλαγμένο σε αστυνομική μοτοσυκλέτα.

Παρά τις κακουχίες της πάντως, η μοτοσυκλέτα του Bond-James Bond εκτιμήθηκε από πολλούς σε τιμή κατά 15 τουλάχιστον φορές υψηλότερη από εκείνη της λιανικής τιμής πώλησής της.

Ποιο είναι το μυστικό για να αυξήσει κανείς την τιμή της μοτοσυκλέτας του, αδιάφορα από την κατάστασή της; Πρώτον να την έχει αγγίζει με τα χεράκια του κάποιος υπερήρωας σαν τον James Bond. Δεύτερον, να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη προβολής που διαθέτει ένας οργανισμός όπως το BBC.

Η εν λόγω μοτοσυκλέτα δωρίστηκε μετά τα γυρίσματα και το promotion της ταινίας στο BBC, ώστε να την εκποιήσει, προκειμένου να ενισχύσει με τα έσοδα της δημοπράτησης τη φιλανθρωπική οργάνωση Children in Need. Η μοτοσυκλέτα δημοπρατήθηκε μέσω του eBay.

Ο πλειστηριασμός έληξε στις 22 Νοεμβρίου και το τελικό ποσό για το οποίο εκποιήθηκε το CRF ήταν 101.400 λίρες Αγγλίας ή περίπου 125.000 ευρώ.

Στην ταινία «Skyfall» εμφανίστηκαν δύο Honda CRF 250R. Η μία ως μοτοσυκλέτα ενός «άτυχου» τοπικού εμπόρου στην Κωνσταντινούπολη και η άλλη ως αστυνομική. Ωστόσο περισσότερες από 20 χρησιμοποιήθηκαν για να καλύψουν όλες τις σκηνές της ταινίας.

Τις μοτοσυκλέτες «περιποιήθηκε» η πολυβραβευμένη ομάδα Special Effects του Chris Corboud. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης δύο CRF450R για την κίνηση των καμεραμέν, καθώς μόνον μία μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να παρακολουθήσει τον καταιγιστικό ρυθμό του κυνηγητού στα σοκάκια της Πόλης.

Απολαύστε το βίντεο με το making of των σκηνών καταδίωξης με τις μοτοσυκλέτες στο Skyfall…