Αέρας… ανανέωσης θα «φυσήξει» την ερχόμενη σεζόν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς, μετά την πληθώρα των σειρών που προσέφεραν φέτος στους τηλεθεατές, θα πέσει «μαχαίρι». Περισσότερες από 30 ελληνικές σειρές συμπεριλαμβάνονταν στον προγραμματισμό των καναλιών για τη σεζόν που διανύουμε, αλλά τουλάχιστον 10 δεν πήραν το πολυπόθητο «πράσινο» φως για την ερχόμενη.

Οι υπεύθυνοι των σταθμών μετά το φρένο του ΕΚΟΜΕ και με δεδομένο ότι θέλουν να ενισχύσουν τη «χρυσή» τους ζώνη, δηλαδή την prime time, με προγράμματα μυθοπλασίας (τα οποία αποφέρουν και έσοδα στα ταμεία), ήδη σκέφτονται ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν.

Η νέα στρατηγική των σταθμών

Μονόδρομος φαίνεται να είναι, λοιπόν, την ερχόμενη σεζόν η αλλαγή στη στρατηγική που αναμένεται να ακολουθήσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, αφού και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) αλλάζει τα κριτήρια για τη μέχρι τώρα πλουσιοπάροχη χρηματοδότησή του. Οι υπεύθυνοι των σταθμών, με το βλέμμα στραμμένο στην ακριβότερη και πιο σημαντική ζώνη, δηλαδή την prime time, ήδη σκέφτονται τη στροφή στη διεθνή τάση, που δεν είναι άλλη από την προβολή μίνι σειρών. Εξάλλου, και το κόστος της παραγωγής τους είναι μικρότερο και οι τηλεθεατές δείχνουν πλέον να τις προτιμούν.

Οι σειρές που αποχαιρετούν το… τηλεοπτικό κοινό

Ορισμένες από τις αγαπημένες σειρές, οι οποίες αποτέλεσαν καθημερινή βραδινή συνήθεια και συντροφιά, θα αποχαιρετήσουν το τηλεοπτικό κοινό την ερχόμενη σεζόν.

Ποιες είναι όμως αυτές;

Alpha: Ο πολυπόθητος… Σασμός φαίνεται πως θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της τρίτης σεζόν και έτσι η σειρά θα ρίξει αυλαία. Φινάλε, όμως, αναμένεται να γράψουν και το «Προξενιό της Ιουλίας» και ο «Παράδεισος των κυριών». Επίσης, πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι και το φινάλε της σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ύστερα από 11 ολόκληρες τηλεοπτικές σεζόν.

Ant1: Η ιστορία της «Μάγισσας» ξετυλίχθηκε μέσα από τα μάτια της Έλλης Τρίγγου και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό. Η σειρά θα γράψει το συγκλονιστικό της φινάλε στις αρχές Απριλίου και μέχρι στιγμής, αν και υπάρχουν συζητήσεις ανανέωσης, δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Και να πάρει η σειρά, όμως, το «πράσινο φως» για δεύτερο κύκλο, αυτός θα αφορά σε μια εντελώς διαφορετική ιστορία.
Προς το τέλος τους φαίνεται πως πλησιάζουν και οι «Παγιδευμένοι», οι οποίοι συγκέντρωναν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Αυλαία θα ρίξουν, επίσης, τόσο το τελευταίο απόκτημα του σταθμού, ο «Έρωτας Φυγάς», όσο και η σειρά «Ο πρώτος από εμάς».

Mega: Τη φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί η σειρά «Ναυάγιο», ενώ το «Famagusta», το οποίο αναμενόταν να μην έχει δεύτερο κύκλο, τελικά θα προχωρήσει και οι συντελεστές του έχουν ήδη ξεκινήσει γυρίσματα.

Star: Στο τέλος της σεζόν θα γράψει το φινάλε της και η κωμική σειρά του Star Channel «Στα σύνορα».

ΕΡΤ: Στο τέλος της φτάνει ύστερα από δύο επιτυχημένες τηλεοπτικές σεζόν η σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», ενώ και η κωμική σειρά «Στα σύρματα» θα ολοκληρωθεί. Κοντά στο τέλος τους, όμως, φαίνεται πως είναι και οι σειρές «Παραλία» και «Ηλέκτρα».