Ο Δημήτρης Κόκοτας θυμήθηκε ιστορίες από την ζωή και την καριέρα του πατέρα του στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ με την Φανή Πλατσατούρα. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε μεταξύ άλλων για τις χαρακτηριστικές φαβορίτες του πατέρα του, Σταμάτη Κόκοτα και την σύγκριση που έχει νιώσει κουβαλώντας το βαρύ του όνομα.

«Θα είναι το σήμα κατατεθέν του. Κάποια στιγμή ήταν παγκοσμίως στην μόδα οι φαβορίτες. Γύρισε από το Παρίσι, το είδε, του άρεσε και το κράτησε. Είχε πάει τότε στον πατέρα μου μια πολύ μεγάλη κι εύρωστη εταιρία που κατασκεύαζε ξυραφάκια με μία προκλητική οικονομική πρόταση. Δεν δέχτηκε. Αν το δεις μαρκετίστικα, αυτό έπρεπε να κάνει» τόνισε ο Δημήτρης Κόκοτας.

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, το 2015 καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «The 2Night Show», ο Σταμάτης Κόκοτας μεταξύ άλλων, είχε μιλήσει για το σήμα-κατατεθέν της εμφάνισης του, τις φαβορίτες του και την συγκεκριμένη πρόταση που είχε δεχτεί και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μία πρόταση μου κάνανε. Δεν πήρα τίποτα. Είναι αλήθεια. Μου πρότειναν να μου δώσουν 50.000.000 δραχμές. Τότε έπαιρνες τη μισή Αθήνα. Αυτές οι προτάσεις είναι για άλλους δεν είναι για μένα. Εγώ είμαι πολύ αυστηρός πρώτα με τον εαυτό μου και μετά με τους άλλους και τους φίλους μου».

«Τις αγαπάω. Δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα. Για εμένα δεν είχε καμία σημασία, τον έστειλα από εκεί που ήρθε. Απ’ την Αμερική ήρθε και τον έστειλα πίσω. Είπα σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα», είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξή του ο τραγουδιστής

Όσον αφορά τώρα για τον αν έχει νιώσει ότι τον συγκρίνουν με τον πατέρα του ο Δημήτρης Κόκοτας ανέφερε: «Σίγουρα υπάρχει η σύγκριση και δίνω τις εξετάσεις μου όταν τραγουδώ και για τον εαυτό μου και για το όνομα που φέρω, αλλά έβλεπα πάντα από την μεριά του ότι κάνω πράγματα κι είναι δύο παράλληλες γραμμές. Ο ήλιος είναι κατακόρυφα και δεν υπάρχει σκιά» τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας.