Με τεστ δημιουργικότητας ξεκίνησε στο επεισόδιο της Δευτέρας (29/5) η διεκδίκηση για το χρυσό εισιτήριο του τελικού ανάμεσα στον Νίκο τράκα, τον Αλέξανδρο Αντωνελάκη και τη Μαρία Μπέη στο MasterChef.

Στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι σεφ κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα δημιουργικό πιάτο υψηλής γαστρονομίας, βασισμένο σε ιδιαίτερες γεύσεις παγωτών. Με αφορμή το θέμα μάλιστα της δοκιμασίας ο Σωτήρης Κοντιζάς που στην έναρξη τρόλαρε τον εαυτό του και έκανε «λαμπίκο» το πλατό μοιράστηκε στους άλλους δύο κριτές το ψυχολογικό του «τραύμα» από όταν ήταν παιδί, προκαλώντας γέλια στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο «Τι κουβαλάς ρε φίλε».

Στον δεύτερο γύρο οι παίκτες έπρεπε να αντιγράψουν πιστά το αγκιναράτο αρνί σέλα που έφερε ο σεφ Γιώργος Φελεμέγκας. Μέσα σε μια ώρα και 45 λεπτά έδωσαν μάχη, για να ετοιμάσουν δύο πιστά αντίγραφα του πιάτου.

Αυτός είναι ο παίκτης που περνάει στον τελικό

Με την αγωνία να έχει «χτυπήσει κόκκινο» στάθηκαν οι τρεις παίκτες του MasterChef 3 ενώπιον τον τριών κριτών και του guest κριτή Γιώργου Φελεμέγκα. Με το στομάχι να έχει γίνει… κόμπος, Μαρία, Νίκος και Αλέξανδρος ήταν έτοιμοι για να ακούσουν ποιος περνάει κατευθείαν στον μεγάλο τελικό και ποιοι δύο θα μαγειρέψουν για να κερδίσουν τη θέση του 2ου φιναλίστ.

Αν και οι τρεις παίκτες είχαν εξαιρετικές προσπάθειες, όλα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια, με τον Νίκο Τράκα να καταφέρνει να αποσπάσει το απόλυτο δεκάρι από τους κριτές στη δοκιμασία με τα παγωτά και να είναι ο πρώτος μεγάλος φιναλίστ του φετινού MasterChef!«Σε ατομικό επίπεδο η πρώτη φορά με απόλυτο 10, το άριστα» φώναξε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Πήρα 30 στη ζαχαροπλαστική. Θα το δουν αυτό οι μάγειρες, οι φίλοι μου έξω και θα γελάνε μαζί μου, δεν ξέρω. Μου έφυγε ο πονοκέφαλος, αισθάνομαι καταπληκτικά. Όλες οι χαρές, όλες οι νίκες που έχω καταφέρει να κάνω μέχρι σήμερα δεν συγκρίνονται με αυτό που είδαν τα μάτια μου σήμερα. Πραγματικά. Χαλάλι και ο ιδρώτας, χαλάλι και ο πονοκέφαλος, η κούραση και η φαιά ουσία που κατανάλωσα για να κάνω focus σε αυτό που ήθελα να βγάλω» είπε ο πρώτος φιναλίστ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Η Μαρία Μπέη πήρε 28 στα 40 στην αντιγραφή πιάτου. Αντίστοιχα, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης πήρε 29 στα 40 και ο Νίκος Τράκας πήρε 30 στα 40.

Οι κριτές έπρεπε να ανακοινώσουν και τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμασίας της ημέρας, με τα παγωτά.

Η Μαρία σε αυτή τη δοκιμασία πήρε 27 βαθμούς, ο Αλέξανδρος πήρε 25 βαθμούς και ο Νίκος 30 βαθμούς.

Η Μαρία Μπέη συγκέντρωσε συνολικά 55 βαθμούς, ο Αλέξανδρος 54 και ο Νίκος 60 βαθμούς.

Έτσι, απόψε, Τρίτη 30/5, Μαρία Μπέη και Αλέξανδρος διαγωνίζονται για το δεύτερο εισιτήριο στον τελικό.