Συνεχίζονται οι ημιτελικοί στο MasterChef για την ανάδειξη των δύο φιναλίστ που θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο και το έπαθλο στον μεγάλο τελικό του ριάλιτι. Η διεκδίκηση για το «χρυσό» εισιτήριο ξεκίνησε στο επεισόδιο της Δευτέρας (29/5), το οποίο έκανε έναρξη με έξτρα δόση χιούμορ και με τον Σωτήρη Κοντιζά συγκεκριμένα να «αυτοτρολάρει» τις ενδυματολογικές επιλογές της στιλίστριάς του.

Φτάνοντας στον μεγάλο τελικό του MasterChef 2023, τόσο οι τρεις σεφ και κριτές όσο κι οι τρεις διαγωνιζόμενοι, φαίνεται ότι δε χάνουν το χιούμορ και το κέφι τους.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας (29/5) ο Σωτήρης Κοντιζάς φοράει μια ολόσωμη φόρμα που παραπέμπει σε ενδυμασία καθαριστή και έτσι πήρε τη σφουγγαρίστρα κι άρχισε να σκουπίζει το πλατό!

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στο αυτοτρολάρισμα του Σωτήρη Κοντιζά. Αμέσως έπιασε το υπονοούμενο και προέτρεψε τον φίλο του να κάνει «λαμπίκο» το πλατό. «Ανέβα και καθάρισε να μπούμε, καθάρισε λίγο για να μπούμε», του είπε, ενώ με την είσοδο των παικτών στον χώρο και η Μαρία Μπέη δεν αντιστάθηκε στο να σχολιάσει την εκρού φόρμα που φορούσε ο κριτής.

Στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι MasterChefs κλήθηκαν να ετοιμάσουν ένα δημιουργικό πιάτο υψηλής γαστρονομίας, βασισμένο σε ιδιαίτερες γεύσεις παγωτών.

Όπως ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, φαντασία, ευρηματικότητα, πρωτοτυπία, άρτια τεχνική εκτέλεση, σωστός συνδυασμός γεύσεων ήταν τα μαγειρικά ζητούμενα. Δύο διαφορετικές δοκιμασίες, 30 βαθμοί για την πρώτη και 40 για τη δεύτερη. Όποιος πλησιάσει το άριστα, δηλαδή τους 70 βαθμούς θα ‘ναι κι αυτός που θα ανέβει στον εξώστη, κερδίζοντας το πρώτο χρυσό εισιτήριο για τον τελικό.

Tο ψυχολογικό «τραύμα» από όταν ήταν παιδί – «Τι κουβαλάς!»

Μετά το επικό αυτοτρολάρισμά του επειδή ντύθηκε με ολόσωμη φόρμα που θύμισε υπάλληλο καθαριότητας στους υπόλοιπους κριτές, ο Σωτήρης Κοντιζάς επανήλθε με μία εξομολόγηση για ένα ψυχολογικό «τραύμα» των παιδικών του χρόνων που έχει να κάνει με το παγωτό, το οποίο ήταν και το ζητούμενο της πρώτης δοκιμασίας.

«Να πω κάτι που θυμάμαι; Το έκανε για να μου δώσει ένα μάθημα ο πατέρας μου. Ήταν κάπου που σέρβιρε ένα φοβερό παγωτό καϊμάκι και εγώ γκρίνιαζα ότι ήθελα το μεγαλύτερο μέγεθος και μου είπε εγώ θα το παραγγείλω, αλλά αν δεν το φας δεν θα φας άλλο παγωτό. Και του λέω “μέσα”. Μου το παρήγγειλε και δεν μπόρεσα να το φάω και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού δεν μου πήρε άλλο».

«Τι κουβαλάς ρε φίλε;» είπε γελώντας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.