Η United Group και η Nova, πιστές στη δέσμευσή τους συμβάλλουν ουσιαστικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας και παρουσιάζουν τη νέα εταιρεία United Fiber – πρώην Hellenic Open Fiber. Η United Fiber με αντικείμενο την κατασκευή και λειτουργία δικτύων οπτικών ινών, συνδυάζει την τεχνογνωσία της Hellenic Open Fiber και την τεχνολογία και το καινοτόμο DNA της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και μέσων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με σκοπό την κατασκευή και λειτουργία δικτύου οπτικών ινών, η United Fiber επιταχύνει την υλοποίηση της επένδυσης για την κατασκευή του δικού της υπερσύγχρονου και εκτεταμένου  δικτύου οπτικών ινών που ξεπερνά τα 22.000 χλμ., καλύπτοντας 1,6 εκατομμύρια νοικοκυριά στην Ελλάδα έως το 2027. Επιπλέον, η United Fiber καθίσταται και πάροχος χονδρικής προς όλους τους παρόχους υπηρεσιών δικτύων.

Με έμφαση στην τεχνολογία, την καινοτομία και τις βέλτιστες πρακτικές, η United Fiber – η οποία κατέχει επί του παρόντος το μεγαλύτερο δίκτυο ευρυζωνικών υπηρεσιών βασισμένο σε οπτικές ίνες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη – προσφέρει πρόσβαση σε υπηρεσίες broadband υψηλής αξιοπιστίας και προδιαγραφών, 20-30 φορές ταχύτερες από αυτές που απολαμβάνει σήμερα η πλειοψηφία των χρηστών στην Ελλάδα. Η United Fiber θα συνδράμει στην ψηφιοποίηση της χώρας ενισχύοντας και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Με τον συνεχή εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των δικτύων σταθερής τηλεφωνίας μέσω της United Fiber, η Nova βάζει τις βάσεις για να καταστεί πάροχος υποδομών μεγάλης κλίμακας για εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δίνοντάς τους πρόσβαση στα οφέλη της ταχέως εξελισσόμενης κοινωνίας των Gigabit.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: unitedfiber.gr