Στιγμές απείρου κάλλους έζησε την Πέμπτη (27/4) το τηλεοπτικό κοινό στο MasterChef με την επιστροφή μίας αγαπημένης δοκιμασίας αυτής του «θρυλικού Τοίχου». Ο Νίκος Τράκας είχε στη διάθεση του τα πλεονεκτήματα της δοκιμασίας και επέλεξε να σχηματίσει εξ’ ολοκλήρου την ομάδα του, θέτοντας ως υπαρχηγό τον Ηλία Κιαζόλι.

Η κόκκινη ομάδα επέλεξε για αρχηγό τον Γιώργο Πορφύρη και για υπαρχηγό τον Θεόδωρο Γαλάνη.

Οι δύο ομάδες έφτασαν στο συμβούλιο της εβδομάδας για να μάθουν ποια κατάφερε να οδηγηθεί στην πολυπόθητη νίκη, που θα έδινε τη δυνατότητα στον αρχηγό της και ένα ακόμη μέλος της να διεκδικήσουν το Silver Award των 10.000 ευρώ!

Κόκκινοι και Μπλε αγωνιούσαν για το αποτέλεσμα, αφού αναγνώρισαν αστοχίες και παραλείψεις στα πιάτα τους. Η ομάδα, όμως, που κατάφερε να επικοινωνήσει καλύτερα και να φτάσει πιο κοντά στο ζητούμενο των έξι πανομοιότυπων πιάτων ήταν η μπλε με 132 βαθμούς.

Ο αρχηγός της μπλε ομάδας, ο Νίκος Τράκας, ήταν ο πρώτος διεκδικητής του ποσού των 10.000 ευρώ.

«Ο δεύτερος διεκδικητής θα προκύψει με ψηφοφορία. Για πρώτη φορά θα γίνει με τη θετικής σας ψήφο. Έχετε μία ψήφο και έχετε την ευκαιρία να ορίσετε αυτόν ή αυτή που θα διεκδικήσει το χρηματικό έπαθλο», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Οι παίκτες της νικήτριας ομάδας δεν περίμεναν μία τέτοια εξέλιξη, αφού ήθελαν ο αντίπαλος του Νίκου Τράκα να προκύψει έπειτα από μαγειρική μονομαχία.

Αυτός είναι ο 2ος διεκδικητής του Silver Award – Πώς ψήφισαν οι παίκτες

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο MasterChef 2023. Οι ηττημένοι ανέβηκαν στον εξώστη και οι νικητές βρέθηκαν κάτω, προκειμένου να ψηφίσουν όχι τον παίκτη που θα αποχωρούσε, αλλά αυτόν ή αυτή που θα διεκδικούσε τα 10.000 ευρώ.

Ο Ηλίας έδωσε τη θετική ψήφο στον Αλέξανδρο, ο Αλέξανδρος στον Άγγελο. Η Μαρία Μπέη ψήφισε τον Αλέξανδρο και τέλος ο Άγγελος έδωσε τη θετική του ψήφο στον Αλέξανδρο.

Έτσι, ο Αλέξανδρος μαζί με τον Νίκο Τράκα θα μονομαχούσαν μαγειρικά για το χρηματικό έπαθλο.

Οι δυο επίδοξοι μάγειρες κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα πιάτο του πολυβραβευμένου pastry chef Antonio Bachour.

Οι δύο παίκτες έπρεπε να αποδώσουν με όσο το δυνατόν περισσότερη ακρίβεια ένα ελληνικό γιαούρτι σορμπέ, ελληνικό μέλι, sponge cake από ελληνικό γιαούρτι καραμελωμένες ντομάτες, συμπιεσμένη φράουλα και κρέμα από κατσικίσιο τυρί. Ένα άκρως απαιτητικό πιάτο με τεχνικές και λεπτεπίλεπτη δουλειά.

Ο μεγάλος νικητής του Silver Award και των 10.000€

Οι προσπάθειες των διαγωνιζόμενων έλαβαν πολύ θετικά σχόλια τόσο από τους 3 κριτές του MasterChef όσο και από τον guest chef.

Με συνολικά 36 βαθμούς ο Νίκος Τράκας ήταν ο μεγάλος νικητής του Silver Award, λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ. Ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης έλαβε 34 βαθμούς και ήρθε δεύτερος.

«Ξέρω ότι ο Νίκος χρειάζεται αυτά τα χρήματα, το έχουμε συζητήσει. Εμένα στον διαγωνισμό αυτό δεν με απασχολούν τα χρήματα», ανέφερε ο Αλέξανδρος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι υπόλοιποι παίκτες συνεχάρησαν τον Νίκο Τράκα για τη νίκη του και του ευχήθηκαν να απολαύσει το έπαθλό του.

«Έβγαλα γλυκό και πήρα 10.000 ευρώ. Θα το βλέπουν τώρα οι φίλοι μου οι μάγειρες και θα ζηλεύουν», είπε χαριτολογώντας ο νικητής του Silver Award στο MasterChef.

«H μέρα λήγει εξαιρετικά. Κέρδισα τον Τοίχο με την ομάδα μου, κέρδισα 10.000 ευρώ, ένα βιβλίο και μία πρόσκληση για σεμινάριο του Antonio Bachour στη Θεσσαλονίκη. Το συναίσθημα είναι: δεν επαναπαύεσαι, βαράς ακόμα ταχύτητες, δεν συγχωρείς τίποτα και πας – αν μπορέσεις – μέχρι το τέρμα», τόνισε ο Νίκος Τράκας μετά το τέλος της δοκιμασίας.

Οι κριτές, Πάνος Ιωαννίδης , Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Σωτήρης Κοντιζάς, αλλά και ο καλεσμένος κριτής, αφού δοκίμασαν τα πιάτα αποφάσισαν πως την καλύτερη προσπάθεια είχε ο Νίκος Τράκας, ο οποίος κέρδισε το Silver Award, αλλά και τις 10.000 ευρώ.