Για την παραμονή τους στο MasterChef κλήθηκαν να μονομαχήσουν, το βράδυ της Παρασκευής (17/3), μέλη της κόκκινης και της μπλε ομάδας που ηττήθηκαν από την πράσινη ομάδα στην τελευταία ομαδική δοκιμασία του ριάλιτι μαγειρικής μια ημέρα νωρίτερα.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς έδειξε στους αρχηγούς των ηττημένων Παύλο Λούλη και Σέβα Λογοθέτη το καρτελάκι που έγραφε να υποδείξουν τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση.

Ο Γιώργος Πορφύρης αν και αυτοπροτάθηκε να φορέσει μαύρη ποδιά, η Σέβα θεώρησε δίκαιο να πάρει η ίδια αυτή τη θέση. Από την άλλη ο Παύλος δεν ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, στέλνοντας στον τάκο τη Γιώτα Λιοσπερίτη, η οποία τον «πετσόκοψε» γι’ αυτή του την απόφαση αναφέροντας μεταξύ άλλων «αν το περίμενα ότι θα με δώσει πρώτη στους λύκους; Ναι. Τελικά οι γυναίκες έχουν παραπάνω αρχ@@@ από τους άντρες». Δεν ήταν, όμως, η μόνη. Έξαλλος έγινε μαζί του και ο Γιώργος Πορφύρης, ο οποίος τον… έλουσε με απίστευτες ατάκες όπως «Εθνική ημέρα βλακείας η σημερινή – Παπάτζας, που λέει για μουστάκια και παντελόνια και τελικά είναι περούκα και σανδάλι».

Τις δύο διαγωνιζόμενες του MasterChef ακολούθησαν στον… τάκο ο Νίκος Κοντός, η Μαρία Ματσούκαρου και ο Παύλος Λούλης εντέλει, ο οποίος δεν γλίτωσε το… κάρφωμα στην ψηφοφορία.

Οι τρεις σεφ κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν στην κουζίνα του μαγειρικού ριάλιτι, ως καλεσμένο αυτή τη φορά, τον Culinary Consultant του MasterChef, Νίκο Θωμά, ο οποίος και είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο και απαιτητικό πιάτο για τους διαγωνιζόμενους. Έτσι, πέντε διαγωνιζόμενοι έπρεπε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το πιάτο αντιγραφής και να παραμείνουν στον διαγωνισμό.

Αμέσως μετά την προσπάθεια τους, όμως, ως είθισται, οι τρεις κριτές μαζί με τον καλεσμένο σεφ δοκίμασαν τα πέντε πιάτα και έκριναν ποιος ή ποια είχε μαγειρέψει για τελευταία φορά στο MasterChef.

Πρώτος στον εξώστη ανέβηκε ο Moto Moto. Ακολούθησε η Γιώτα και η Μαρία από την Κύπρο με τον Παύλο και τη Σέβα – τους δύο ηττημένους αρχηγούς δηλαδή – να μένουν τελευταίοι.

Τελικά με μικρή διαφορά την πιο χαμηλή βαθμολογία συγκέντρωσε το πιάτο της Σέβας – ο Παύλος έλαβε 25 βαθμούς και η Σέβα 24 -, η οποία αποχωρεί οριστικά από το MasterChef 2023 προς απογοήτευση των συμπαικτών της που την περίμεναν να έρθει επάνω.

«Το MasterChef δε θα είναι ίδιο χωρίς τη Σέβα», δήλωσε η Γιώτα για τη φίλη της.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι ένα φύλλο και μια κρέμα θα μου έδινε τη λευκή ποδιά, θα μου έδινε την έναρξη για το όνειρο που έχω αφήσει πίσω μου πολλά χρόνια τώρα. Για μένα τώρα ξεκινάει αυτό το όνειρο», είπε συγκινημένη η Σέβα στους κριτές.

«Το MasterChef ήταν μια κλωτσιά που έπρεπε να μου δώσει κάποιος για να καταλάβω πραγματικά πως αυτό είναι που θέλω να κάνω. Σας ευχαριστώ πραγματικά για αυτή την ευκαιρία» δήλωσε μεταξύ άλλων, με δάκρυα στα μάτια, η πρώην παίκτρια του MasterChef κατά την αποχώρηση της.

Τέλος, όταν της ζητήθηκε να προβλέψει την τριάδα του τελικού, εκείνη εξέφρασε την πεποίθηση πως πολύ ψηλά θα φτάσουν ο Γιώργος Πορφύρης, ο Νίκος Τράκας και ο Κωνσταντίνος Κόκοτας