Πιάτα υψηλής γαστρονομίας που να αντιπροσωπεύουν τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, το πικρό, το ξινό, το γλυκό και το αλμυρό, κλήθηκαν να ετοιμάσουν οι 18 επίδοξοι μάγειρες στην τελευταία Ομαδική Δοκιμασία.

Στο επεισόδιο του MasterChef της Παρασκευής (17/3) η ώρα της κρίσης για τις τρεις ομάδες έφτασε με το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο ξεκάθαρο από κάθε άλλη φορά. Η πράσινη ομάδα ετοίμασε ένα αψεγάδιαστο μενού που καθήλωσε τους τρεις κριτές και συγκέντρωσε τη μέγιστη βαθμολογία.

Συγκεκριμένα οι chefs, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, επιβράβευσαν την άρτια προσπάθεια των πράσινων με τρία δεκάρια.

Ως εκ τούτου, κόκκινοι και μπλε θα έμπαιναν στην διαδικασία της ψηφοφορίας, για να υποδείξουν τους νέους υποψήφιους προς αποχώρηση. Πριν από αυτό όμως δόθηκε η δυνατότητα στους θριαμβευτές της ομαδικής δοκιμασίας να σώσουν έναν παίκτη από κάθε αντίπαλη ομάδα.

Μετά από ώριμη σκέψη, τα μέλη της πράσινης ομάδας αποφάσισαν να δώσουν ασυλία στον Θοδωρή από τη μπλε ομάδα και στη Μαρία Μπέη από την κόκκινη ομάδα με τη δικαιολογία ότι αυτοί οι δύο είχαν φτιάξει τα καλύτερα πιάτα.

«Τελικά οι γυναίκες έχουν παραπάνω αρχ@@@ από τους άντρες»

Η Σέβα και ο Παύλος ως αρχηγοί των ηττημένων ομάδων έπρεπε να υποδείξουν τον πρώτο υποψήφιο.

Η αρχηγός της κόκκινης ομάδας, η Σέβα Λογοθέτη έθεσε υποψήφιο προς αποχώρηση τον εαυτό της. Από την άλλη ο Παύλος που ήταν ο αρχηγός της μπλε ομάδας έριξε στον… τάκο την Γιώτα Λιοσπερίτη.

Στο άκουσμα της απόφασης η παίκτρια επιτέθηκε λεκτικά τον συμπαίκτη και αρχηγό της για το γεγονός πως δεν ανέλαβε ο ίδιος την ευθύνη από την ήττα και την έβγαλε απευθείας και χωρίς δεύτερη σκέψη πρώτη υποψήφια προς αποχώρηση .

Η Γιώτα Λιοσπερίτη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν το περίμενα ότι θα με δώσει πρώτη στους λύκους; Ναι. Τελικά όμως οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερα αρχ@@@ από τους άνδρες, η Σέβα έχει σίγουρα μεγαλύτερα από τον Παύλο. Για μένα πολύ σωστά έδωσε τον εαυτό της για να κατέβει υποψήφια ως αρχηγός».

«Σεφ, το περίμενα. Ήμουν σίγουρη ότι ο Παύλος θα επέλεγε εμένα αντί του Μότο και δεν νομίζω να του πήρε και πολύ ώρα να το σκεφτεί. Είχα ευθύνη προφανώς και περίμενα να μαγειρέψω σήμερα. Ήταν η ευθύνη και δική μου και του Μότο και του Παύλου θεωρώ βέβαια» πρόσθεσε η παίκτρια του MasterChef μιλώντας στους τρεις κριτές του ριάλιτι μαγειρικής.