Στο χθεσινό επεισόδιο της σειράς «Μαύρο Ρόδο» του Mega είδαμε πως: Ο Πέτρος βλέποντας την πίεση που νιώθει η Ελισάβετ από την παρουσία των δημοσιογράφων στο μοναστήρι, ψάχνει να βρει τρόπο να φύγει από το νοσοκομείο. Η Αλεξία προβληματίζεται για το αν θα πρέπει να συναντήσει τον Βίκο και να του δώσει από κοντά το γράμμα που άφησε για εκείνον η Αγγελική. 

Η Όλγα προσποιείται ότι ενδιαφέρεται για τον Λευτέρη σε μία προσπάθεια να τους τα ξαναβρεί με την Πολυξένη. Η Ηγουμένη ξεκαθαρίζει στην Ελισάβετ τους όρους που πρέπει να τηρήσει για να παραμείνει στο μοναστήρι. Ο Γεράσιμος αιφνιδιάζει τον Μανόλη αποκαλύπτοντάς του ένα σκοτεινό μυστικό που κρατούσε μέσα του για πολλά χρόνια.

Αναλυτικά τι θα δούμε απόψε στο νέο επεισόδιο της σειράς «Μαύρο Ρόδο» στις 22:50 στο Mega

Οι δοκιμασίες της Ελισάβετ δεν έχουν τέλος και την κάνουν να αναθεωρήσει για κάποια πράγματα. Ο Γεράσιμος εκμυστηρεύεται στον πατέρα του το πιο ένοχο μυστικό του. Ο Βίκος και η Αλεξία θα συναντηθούν κρυφά.

Ο Λουκάς αρχίζει να έχει κάποια ερωτηματικά σε σχέση με τη Θάλεια. Η Κασσιανή θα βγει εκτός ορίων, αναγκάζοντας τον Μητροπολίτη να της προτείνει την απομάκρυνσή της από τη Μονή, με αντάλλαγμα την Ηγουμενία σε κάποιο άλλο μοναστήρι. Ο Πέτρος ετοιμάζεται να το σκάσει, για άλλη μια φορά. Η απόφαση της Ελισάβετ να εγκαταλείψει το μοναστήρι, θα τους αφήσει όλους άφωνους.