Ο Μιχαήλ Ταμπακάκης βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (26/1) καλεσμένος στο «Night Out» και συζήτησε με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη για την απόφασή του να ασχοληθεί με το θέατρο, αλλά και την κριτική που ασκεί στον εαυτό του.

Τον ηθοποιό τον απολαμβάνουμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο», όπου υποδύεται τον Πέτρο ή αλλιώς ολόφωτο άγγελο όπως τον αποκαλεί το τηλεοπτικό κοινό.

Ο έρωτάς του για τη μοναχή Ελισάβετ, αλλά και ο τρόπος που την διεκδικεί, την κοιτάζει, την ακουμπά κάνει τους τηλεθεατές να «λιποθυμούν» κάθε φορά.

«Πλέον αισθάνομαι παιδί της πόλης και ήταν μέχρι να μετακομίσω μόνος μου στο κέντρο γιατί έμενα νότια. Πάντα ήμουν ήρεμος, συνεσταλμένος και ντροπαλός. Και ακόμα είμαι ντροπαλός, αλλά λόγω δουλειάς γίνεσαι πιο κοινωνικός. Με την τέχνη είχα κλίση από μικρός, μου άρεσε η ζωγραφική, αλλά δεν ήταν συνειδητό. Δεν είχα στόχους, απλά το ζούσα. Όταν πήγα στο Λύκειο και ξεκίνησα να πιέζομαι, δεν υπήρχε κάτι στο πλάνο από αυτά που θα έδινα στις πανελλήνιες που να με ενδιέφερε. Είχα βγάλει καλούς βαθμούς και έπρεπε να επιλέξω κάποιες σχολές, αλλά ήδη μου είχε μπει στο μυαλό το θέατρο και δεν το έβλεπα σαν επάγγελμα. Κάποια στιγμή είχε έρθει ένας για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και μας είπε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι που θα κάναμε με την ίδια χαρά που ξυπνάμε στο θέατρο και αυτό με ξεκλείδωσε. Στους γονείς μου το είπα στο τέλος, όταν αποφάσισα να δώσω εξετάσεις στο Εθνικό», ανέφερε αρχικά ο νεαρός ηθοποιός.

Για το εάν έχει δεχτεί απορρίψεις στο επάγγελμά του, είπε: «Στο επάγγελμά μας υπάρχουν συνέχεια απορρίψεις γιατί περνάς και από κάστινγκ και πρέπει να είσαι οκ για αυτό. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι είμαστε σε πολύ μικρή χώρα και δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος πρέπει να καβαλήσει το καλάμι. Καταλαβαίνω πώς εάν σου έρθει ξαφνικά μια επιτυχία, μπορεί να τρελαθείς. Η έκθεση είναι μέχρι που αφήνεις εσύ να εκτεθείς».

Σε άλλο σημείο, παραδέχτηκε: «Δεν έχω τόση αυτοπεποίθηση όση φαίνεται ότι έχω».

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πώς κάνει αυστηρή κριτική στον εαυτό σου, σε σημείο που αγγίζει τον «σαδισμό».

«Με κρίνω όσο δεν με κρίνει άλλος άνθρωπος πάνω στη γη. Οριακά είμαι σαδιστικός! Ξεκινά ένας διάλογος με τον εαυτό μου και λέω “Εκεί τι έκανες; Γιατί έπαιξες έτσι; Τι σκεφτόσουν;”. Γίνομαι πολύ σκληρός και δεν μου αφήνω κανένα περιθώριο. Σκέφτομαι ένας να το δει, θα γίνω ξεφτίλα».

«Πιστεύω πως έχει αρχίσει να γίνεται λίγο εμμονική. Και λίγο εμένα αυτό με τρομάζει»

«Με δυσκόλεψε ο ρόλος, είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος δεν είμαι εγώ, είναι πολύ μακριά από εμένα και αυτό είναι το ωραίο σε όλο αυτό», παραδέχτηκε αρχικά ο Μιχαήλ Ταμπακάκης για τον ρόλο του ως «Πέτρος» στο «Μαύρο Ρόδο».

Σε ερώτηση του Θεοχάρη Ιωαννίδη για το εάν στο «Μαύρο Ρόδο» υπάρχει κάποια σκηνή από την οποία δεν έμεινε ικανοποιημένος, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης αποκάλυψε πως δεν ήταν και τόσο κοντά στον ρόλο του «Πέτρου» η σκηνή με το πρώτο φιλί στην «Ελισάβετ».

«Η σκηνή που την φίλησα πρώτη φορά δεν μου άρεσε. Ήθελα να είναι πιο aggressive. Γιατί αυτός (ο Πέτρος) κάνει κάτι πολύ παρεμβατικό και ήθελα να είναι ακόμα πιο παρεμβατικό. Δεν έχει αρχίσει ακόμα να μετακινείται ο χαρακτήρας του, ήταν λίγο μαλθακό», ανέφερε ο Μιχαήλ Ταμπακάκης.

Στη συνέχεια έδωσε το απόλυτο spoiler για το «Μαύρο Ρόδο».

Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε τον Πέτρο και την Ελισάβετ να έρχονται πιο κοντά υπό δύσκολες συνθήκες, παρόλα αυτά υπάρχει αυτή η φροντίδα και η σπίθα ανάμεσά τους.

Η Ελισάβετ λόγω της μοναστικής ζωής βάζει φραγμούς στα θέλω της και τα συναισθήματά της, αλλά όσο περνάει ο καιρός όλο και αφήνεται.

Ο τηλεοπτικός Πέτρος, λοιπόν, επιβεβαίωσε αυτό που περιμένουν όλοι οι τηλεθεατές να δουν! Δηλαδή τον Πέτρο και την Ελισάβετ μαζί!

«Δεν μπορώ να βάλω έναν τίτλο στη σχέση μου με τη θρησκεία, το ψάχνω. Βρίσκομαι σε μία αναζήτηση. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μία ανάγκη να πιστεύουμε κάπου. Εγώ έχω μία ανάγκη να μην επαναπαύομαι.

Με την Ελισάβετ θα περάσουμε δύσκολα. Εμείς τώρα περνάμε πολύ δύσκολα, αλλά εσείς θα το περάσετε αργότερα. Αλλά θα είμαστε μαζί», ανέφερε.

Ο γοητευτικός πρωταγωνιστής της σειράς Μαύρο Ρόδο κλήθηκε, μεταξύ άλλων, να απαντήσει σε ερωτήματα που του έθεσαν οι συμπρωταγωνίστριες του, Φωτεινή Παπαθεοδώρου και Ευθαλία Παπακώστα.

Πιο συγκεκριμένα, η Φωτεινή Παπαθεοδώρου έθεσε αρχικά στον συνεργάτη της την εξής ερώτηση. «Στο σώμα σου έχεις ένα αγγελάκι και ένα διαβολάκι. Στον έρωτα ποιο από τα δυο ακούς πιο συχνά;».

«Το διαβολάκι νομίζω! Νομίζω πως είναι πιο ενδιαφέρουσες οι προτάσεις του. Δηλαδή, ας πούμε, σε μένα δεν μπορώ να το κουμαντάρω. Δεν μπορώ να κουμαντάρω το αγγελάκι οπότε πάω στο διαβολάκι» απάντησε με χαμόγελο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. «Στο Μαύρο Ρόδο υποτίθεται πως σε διεκδικώ πολύ σθεναρά. Σε ρωτάω, λοιπόν, αν Μιχαήλ θα σου άρεσε αυτό» έθεσε, με τη σειρά της, η Ευθαλία Παπακώστα για να απαντήσει ο Μιχαήλ Ταμπακάκης ως εξής. «Δεν ξέρω, πιστεύω πως έχει αρχίσει να γίνεται λίγο εμμονική. Και λίγο εμένα αυτό με τρομάζει. Και επειδή έχω διαβάσει και παρακάτω τα επεισόδια κάπως δεν μου αρέσει. Μου δημιουργεί μια πίεση. Δεν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο σε μένα, τόσο έντονα. Όταν όμως βλέπεις ότι κάποιος είναι κάπου αλλού, δεν καταλαβαίνω την πίεση. Το θέμα είναι να είναι αμοιβαίο».

«Αν εγώ μάθαινα, σαν Μιχαήλ, ότι πήγε και είπε στην άλλη πως σε έχει βάλει στοίχημα, δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Όχι πάντως τόσο ψύχραιμα όσο ο χαρακτήρας μου. Νομίζω πως θα ήμουν πιο επιθετικός. Εσύ ως τι έρχεσαι δηλαδή να πεις στην άλλη ότι εγώ έχω κάνει το οτιδήποτε; Άσχετα αν είναι καλό ή κακό, γιατί να μπεις σαν τρίτος σε μια σχέση; Αυτό δείχνει κάτι και για σένα» πρόσθεσε, ακόμα, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης στο late night του Θεοχάρη Ιωαννίδη στο MEGA.