Ο Στράτος από τη Νέα Σμύρνη είναι 22 ετών και είναι TikToker. Το ψευδώνυμο του είναι Tsika. Εκεί μαγειρεύει με αρκετή δόση χιούμορ.

Στο MasterChef πήγε για να διεκδικήσει τα 15 λεπτά δημοσιότητας.

«Θα πάρω ποδιά, μαύρη ποδιά (σ.σ. δίνει δεύτερη ευκαιρία), επειδή έχω σκοπό να πάρω κάποια νταν. Μετά την μαύρη ποδιά έρχονται και τα νταν» ανέφερε πηγαίνοντας στους κριτές για να δώσει μια πρώτη γεύση από το… μαύρο του χιούμορ.

Το πιάτο που έφτιαξε ήταν φιλέτο κοτόπουλο με δυο σάλτσες.

Όπως είπε μαγειρεύει ερασιτεχνικά και το ξεκίνησε ως φοιτητής.

Στο δίλημμα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου «λευκή ποδιά ή 150.000 followers απάντησε λευκή ποδιά και το δικαιολόγησε με το σκεπτικό πως αν αποκτήσει την λευκή ποδιά θα έρθουν και οι 150.000 followers».

Ο Πάνος Ιωαννίδης παρατήρησε ότι ο Στράτος είχε μαύρα τα νύχια και τον ρώτησε αν τα έχει χτυπήσει κάπου, τα έπιασε στην πόρτα για παράδειγμα ή αν τα έχει βάψει. Και ο Στράτος είπε ότι τα έχει βάψει.

Τελικά, όμως το πιάτο του δεν ικανοποίησε τους κριτές.

Για την ακρίβεια, δεν πρόλαβε να πάρει μαζί του ούτε πιάτο και έτσι έστησε στο ξύλο!

«Ευτυχώς που δεν έχεις σούπα» του είπε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ακόμα και το challenge που του έδωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος να παρουσιάσει το πιάτο του, δεν έγινε όπως έπρεπε, αφού μπέρδεψε μέχρι και τον μαϊντανό με τον βασιλικό.

Όλη την ώρα που ετοίμαζε το ξύλο για να παρουσιάσει την συνταγή του, όπου δεν θυμόταν ούτε το τσέρκι πώς λεγόταν, με το ρύζι τελικώς να χύνεται από αυτό, ο Σωτήρης Κοντιζάς έκλεβε την παράσταση με τις εκφράσεις του. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον ρώτησε επίσης αν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του μαγείρευε εκείνος. «Ναι» του απάντησε ο διαγωνιζόμενος και πρόσθεσε: «συγκατοικούσα κιόλας και ο φίλος μου έτρωγε τα φαγητά μου», για να γυρίσει ο κριτής στους άλλους δύο και να σχολιάσει «έχει βγάλει τώρα ουρά», με τους τρεις να ξεσπούν σε γέλια.

«Να φάμε, να φάμε, απλά έχουμε παιδιά τώρα να μεγαλώσουμε και οι τρεις, ε;» πρόσθεσε ο «θείος Λεό» όταν ο Στράτος τους κάλεσε να δοκιμάσουν.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς πηγαίνοντας να δοκιμάσει… αποκάλυψε το σχέδιό του. «Η αποστολή σου ήταν η οντισιόν και η ποδιά με το Tsika γραμμένο μπροστά να φανεί στην οθόνη, έτσι δεν είναι;». Το παραδέχτηκε ο παίκτης και όταν πήγε να τους χαιρετίσει, τόλμησε να τους ρωτήσει πώς ήταν το πιάτο. «Το πιάτο ήταν “ευχαριστούμε που σε γνωρίσαμε”» τον… αποστόμωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, προσφέροντας μια ακόμη από τις γνωστές του ατάκες στο τηλεοπτικό κοινό.