Στο επεισόδιο του GNTM της Τρίτης (22/11), η αποχώρηση ήταν ίσως μια από τις πιο κρίσιμες, μιας και ήταν εκείνη πριν από την τελευταία δεκάδα του διαγωνισμού και φυσικά το άγχος ήταν τεράστιο για τα μοντέλα.

Τα μοντέλα κλήθηκαν να φωτογραφηθούν, φορώντας το western look της Χριστιάνας Χατζηπαπά και να «ξεκολλήσουν» το αυτοκίνητο, που είχε μείνει μέσα στις λάσπες Φυσικά, το ζητούμενο ήταν να γίνει αυτό, αναπαριστώντας μία ρεαλιστική στιγμή από τα περιοδικά μόδας. Αρκετά κορίτσια τα πήγαν εξαιρετικά με τον Τάσο Σοφρωνίου να φωνάζει ότι ήταν ίσως το καλύτερο σετ του του GNTM. Ωστόσο δεν έλειψαν κι οι δυσάρεστες εκπλήξεις με μοντέλα φαβορί να μην αποδίδουν τα μέγιστα.

«Θα έχετε τρία λεπτά χρόνο η κάθεμία, εκτός από δυο κορίτσια που θα έχουν μόνο τρία κλικ. Είναι το χειρότερο disadvantage που έχει δοθεί ποτέ. Καθότι τα τρία κλικ κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σημαίνει ότι αυτές που θα τα πάρουν θα είναι με το ένα πόδι έξω από τον διαγωνισμό» είπε στα κορίτσια ο Γιώργος Καράβας.

Η Μάρα, η οποία κέρδισε την καλύτερη φωτογραφία στο επεισόδιο της Δευτέρας (21/11) είχε το advantage να διαλέξει ποιες δυο κοπέλες θα πάρουν το disadvantage.

Η Γεωργιάννα και η Αλεξία είναι τα δυο κορίτσια που διάλεξε η Μάρα για να τα δυσκολέψει.

Αυτή η αποχώρηση διαμόρφωσε την τελική δεκάδα

Μετά από ένα συναισθηματικό πλατό και τις έντονες διαφωνίες των τριών κριτών, της Βίκυς Καγιά, του Τάσου Σοφρωνίου και του Γιώργου Καράβα για την απόδοση των κοριτσιών, το μοντέλο που αποχαιρέτησε το GNTM ήταν η Μαρία, η οποία βρέθηκε στο bottom two με τη Βικτώρια.

Η Μαρία ήταν από τις κοπέλες που το outfit της ήταν αρκετά αποκαλυπτικό και την ευνοούσε απόλυτα στο να αναδείξει το σώμα της. Η ίδια ενώ μπήκε μέσα στο set με σκοπό να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, δυστυχώς δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει ούτε τον Τάσο Σοφρωνίου και τον Γιώργο Καράβα που βρισκόταν εκεί, άλλα ούτε και τη Βίκυ Καγιά.

Το νεαρό μοντέλο, κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης αντιμετώπισε πρόβλημα με την έκφραση, αλλά και με το στήσιμό του. Μάλιστα, ο Γιώργος Καράβας προσπαθούσε να της δώσει συμβουλές αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Βίκυ Καγιά στο πλατό τη ρώτησε τι της συμβαίνει και εκείνη με ειλικρίνεια είπε: «Θέλω να μιλήσω ειλικρινά για μένα. Το τελευταίο διάστημα έχω πέσει λίγο. Έχω μπερδέψει στο μυαλό μου τις πόζες που πρέπει να παίρνω».

Η Βίκυ Καγιά μπορεί να εκτίμησε την ειλικρίνειά της, αλλά αυτό δεν αναιρούσε τα πολύ αρνητικά σχόλια που δέχτηκε εν τέλει από όλους, με την ίδια να στενοχωριέται, μιας και ένιωσε από την στιγμή της αξιολόγησης κιόλας πώς θα φύγει. Όπως και έγινε.

Αυτό είναι το μοντέλο με την καλύτερη φωτογραφία

Η Μύρια πήρε την καλύτερη φωτογραφία της εβδομάδας, αφού οι κριτές ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα.

Το νεαρό μοντέλο, που πολλοί χαρακτήρισαν ως τη σωσία της Kendal Jenner, πήρε πολύ θετικά σχόλια από τους κριτές.

Μάλιστα, ο Τάσος Σοφρωνίου της είπε ότι είναι η αγαπημένη του και ότι: «Και καλή φωτογραφία να μην ερχόταν, είσαι στην καρδιά μου forever»!

GNTM 5: Αυτή είναι η τελική δεκάδα

Με τη Μύρια να κερδίζει την καλύτερη φωτογραφία της δοκιμασίας και να περνάει στη δεκάδα ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το GNTM 5.

Η Αλεξία παρά το disadvantage πέρασε και εκείνη.

Coty, Γεωργιάννα, Γρηγοριάνα, Ειρήνη, Μάρα, Μικαέλα, Μαρίτα συμπλήρωσαν τις 9 τυχερές.

Τη δέκατη θέση μετά την αποχώρηση της Μαρίας συμπλήρωσε η Βικτώρια.