Στο προηγούμενο επεισόδιο του GNTM, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, οι τέσσερις κριτές, Βίκυ Καγιά, Τάσος Σοφρωνίου, Σοφία Χατζηπαντελή, Γιώργος Καράβας, είδαν πολλές υποψήφιες, οι οποίες έφτασαν στο πλατό αποφασισμένες να ξεπεράσουν τα όριά τους, να αφήσουν πίσω τις φοβίες και τις αναστολές τους και να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, να γίνουν το επόμενο GNTM.

Απόψε, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η αγωνία αναμένεται να κορυφωθεί. Η Βίκυ Καγιά, ο Τάσος Σοφρωνίου και η Σοφία Χατζηπαντελή, διατηρούν ακόμα στην κατοχή τους από μία wild card, μια κάρτα που θα δώσει σε κάποιες υποψήφιες τη μεγάλη ευκαιρία να περάσουν στην επόμενη φάση των bootcamp.

Η πρώτη φάση των auditions ολοκληρώνεται, και οι κριτές θα αποχαιρετήσουν την guest κριτή, Σοφία Χατζηπαντελή.

Η ώρα για τη δημιουργική δοκιμασία του Id catwalk έφτασε και η Βίκυ Καγιά θα δώσει το σύνθημα για την έναρξη. Σε αυτό το μοναδικό catwalk, οι υποψήφιες καλούνται να ντυθούν, να μακιγιαριστούν και να παρουσιάσουν έναν «δικό τους», ξεχωριστό χαρακτήρα, μια ιδιαίτερη στυλιστική ταυτότητα, που θα τις κάνει να κερδίσουν τις εντυπώσεις, ώστε οι καλύτερες να περάσουν στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Ποιες θα καταφέρουν, τελικά, να ξεχωρίσουν και να περάσουν στην επόμενη φάση του bootcamp;