Την νίκη της άκρας δεξιάς στην Ιταλία και την άνοδο της Τζώρτζια Μελόνι στην εξουσία σχολίασε στην εκπομπή «Σήμερα» ο Άρης Πορτοσάλτε. Όπως είπε ο δημοσιογράφος δεν έπεσε καθόλου από τα σύννεφα «από τη στιγμή που ήταν η μόνη αντιπολίτευση και εκφράζει τα μεσαία και πιο χαμηλά στρώματα της κοινωνίας».

«Ήρθε η ώρα της κυρίας» συνέχισε και πρόσθεσε: «Έχουμε γυναίκα στην εξουσία, που δεν είναι τραμπούκα. Ο Κασιδιάρης είναι τραμπούκος, είναι μαχαιροβγάλτες. Δεν ξέρω αν ταυτίζονται. Εμείς λέμε «ήρθε το τέρας της εξουσίας». Πρώτα απ’ όλα να πω ότι ήρθε μια γυναίκα, συμβολίζει πολλά σε μία κοινωνία. Και η Λεπέν το γύρισε το βιολί μετά […] Tα τελευταία χρόνια η Μελόνι δεν έχει φθαρεί, ενσαρκώνει την ελπίδα με λαϊκό αφήγημα» είπε.

«Είχες ακροδεξιά στην Ελλάδα στη δεκαετία του ’70 στο 7%» είπε ο κ. Πορτοσάλτε στον Άκη Παυλόπουλο, όταν ο τελευταίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, όπου το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη συγκεντρώνει 2%.

«Η Μελόνι έχει έναν λαϊκισμό, σερβίρει το παραμύθι της και ψηφίζεται» ανέφερε. «Ζούμε στα χρόνια του καπιταλισμού. Άρθρο του Guardian λέει ότι ο Πούτιν είναι πάνω στον Τιτανικό και βυθίζεται» είπε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.