Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (9/8) μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του δημοσιογράφου Νίκου Σβέρκου με αφορμή το θέμα της παρακολουθήσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Νίκο Σβέρκο να αναρωτιέται τι θα είχε συμβεί εάν για την παρακολούθηση ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε αρχικά για το αν ήταν παράνομη ή όχι η παρακολούθηση λέγοντας πως «αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, αλλά και η εξεταστική επιτροπή της Βουλής».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επίσης υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, αποδέχτηκε την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη και ζήτησε την παραίτηση του Επικεφαλής της ΕΥΠ.

Τότε ο Νίκος Σβέρκος ρώτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη «γιατί παραιτήθηκε ο κ.Δημητριάδης», με τον υπουργό να απαντάει: «Παραιτήθηκε διότι κάτι τόσο σοβαρό όσο η απόφαση της ΕΥΠ να παρακολουθεί έναν ευρωβουλευτή δεν οδήγησε σε ενημέρωση των προϊσταμένων του».

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

  • Νίκος Σβέρκος: Αν είχε ενημερωθεί, θα είχε παραιτηθεί;
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Τι έδειξε αυτή η ιστορία; Ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό. Αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός θα είχε κλείσει αυτό το θεσμικό κενό.
  • Νίκος Σβέρκος: Πώς, πώς δηλαδή θα είχε κλείσει; Ρουσφέτι θα είχε κάνει;
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Ηρεμήστε κύριε… Μα ρε παιδάκι μου δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει. Εντάξει πρωί πρωί Αυγούστου είναι… Έχεις έρθει εδώ πέρα με τα γκάζια τεντωμένα. Εντάξει θα τον ρίξεις τον Μητσοτάκη. Θα τον φάτε, δεν αντέχετε, θέλετε να του πάρετε την καρέκλα. Να γίνει η Ελλάδα στάχτη και μπούρμπερι για να πάρετε εσείς την εξουσία. Εντάξει, σταμάτα!
  • Νίκος Σβέρκος: Είναι κίνδυνος για την δημοκρατία ο κύριος Μητσοτάκης.
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Θέλουν τώρα να φάνε τον Μητσοτάκη και πρωί, μεσημέρι, βράδυ το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης!
  • Νίκος Σβέρκος: Είναι ζήτημα δημοκρατίας…
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Σιγά μην σε νοιάζει εσένα η δημοκρατία! Που ήσουνα το 2015 όταν έλεγε ο Καμένος ότι θα κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους. Άσε τώρα… Εσύ κύριε είσαι κομμουνιστής. Εσύ και η δημοκρατία έχετε τόση σχέση, όσο το καλοκαίρι με το χιόνι.