Μετά τη χρήση της κάρτας ασυλίας από τον Γιάννο Σδούγκα, η Ελισάβετ Κοντοκώστα εξαιρέθηκε από τη Δοκιμασία Αποχώρησης, ενώ τη θέση της πήρε ο Τζόναθαν Χάρτνετ, ο οποίος συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία και ήταν εκείνος, που αποχώρησε οριστικά από το διαγωνισμό.

«Πράσινη Εβδομάδα» για το MasterChef 2022 και οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχτηκαν στο επεισόδιο της Τετάρτης (6/4) τους διαγωνιζόμενους σε μια από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής, συσκευασίας και διανομής βιολογικών προϊόντων, για την Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας.

Η επιστροφή της Ελπίδας Μορφούλη, του Νίκου Μπέρκα, του Δημήτρη Ταϊρίδη και της Βασιλικής Δροσάτου στο διαγωνισμό έφερε νέα δεδομένα, αφού οι τέσσερις τους δεν έφεραν διακριτικά ομάδας στις ποδιές τους.

Βασίλης και Γιάννος έγιναν αρχηγοί για πρώτη φορά

Ποια είναι η νέα σύνθεση των δυο ομάδων και πώς διαχειρίστηκε τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Ομαδικής Δοκιμασίας ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, που κατάφερε να κερδίσει τη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας;

Το να ορίσουν νέους αρχηγούς ήταν η πρώτη μέριμνα. Η κόκκινη ομάδα διάλεξε ομόφωνα τον Γιάννο για αρχηγό της, ενώ οι παίκτες της μπλε ομάδας είχαν διαφωνία σχετικά με το ποιος είναι ικανότερος για τη θέση αυτή, τη δεδομένη στιγμή. Τελικά, οι μπλε διάλεξαν ως αρχηγό τους τον Βασίλη. Τόσο ο Βασίλης όσο και ο Γιάννος έγιναν αρχηγοί για πρώτη φορά.

Έτσι σχηματίστηκαν οι δυο ομάδες στη νέα εξωτερική δοκιμασία

Ο Παναγιώτης έκανε… παιχνίδι έχοντας το πλεονέκτημα να φτιάξει από την αρχή τις ομάδες. «Μπλε» και «Κόκκινοι» θα έπρεπε να έχουν από επτά άτομα η καθεμία.

Ο Πάνος αποφάσισε η κόκκινη ομάδα στην οποία είναι μέλος να παραμείνει ως έχει, προσθέτοντας σε αυτή τον Νικήτα και την Ελπίδα που επέστρεψαν στο παιχνίδι. «Ακούω το όνομά μου από τον Πάνο… Δεν το περίμενα!», είπε ο Νικήτας για αυτό, με τον Δημήτρη να ισχυρίζεται ότι η επιλογή του Νικήτα ήταν για να τον ψηφίζουν οι συμπαίκτες του και να τον βγάλουν από τον διαγωνισμό. Η Ελπίδα από την άλλη χάρηκε που επέστρεψε στους «Κόκκινους».

Έτσι η Βασιλική, ο Δημήτρης κι ο Νίκος μπήκαν στους «Μπλε». «Μου είναι αδιάφορο, θα κάνω τη δουλειά μου ομαδικά και τελείωσε. Το ότι είναι η βασιλική στην ομάδα, ούτε κρύο ούτε ζέστη. Έχω πει για τον χαρακτήρα της, δε χρειάζεται να τα ξαναλέω», δήλωσε ο «Μπόμπαινας», με τον Νίκο να δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα με τα χρώματα, αφού η μαγειρική ενώνει.

Η είσοδος του Νικήτα στους «Κόκκινους» δυσαρέστησε τον Βασίλη που ήθελε τον φίλο του στους «Μπλε».

Το ιδιαίτερο μενού που ζητήθηκε στους 14 του MasterChef να φτιάξουν

Το μαγειρικό ζητούμενο της δοκιμασίας ήταν ένα vegetarian μενού degustation τεσσάρων σταδίων, που απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή στη συνοχή του. Καλεσμένος των τριών chef κριτών, για να δοκιμάσει και να κρίνει τις προσπάθειες των δύο ομάδων, ο καταξιωμένος chef Νίκος Μπίλλης.

Η νίκη σε αυτή τη δοκιμασία ήταν πιο σημαντική από κάθε άλλη φορά. Ανατρεπτικές εξελίξεις και ευχάριστες εκπλήξεις περιμένουν τους νικητές, αφού τα μέλη της νικήτριας ομάδας θα κερδίσουν σημαντικά δώρα και κάποιος ένα μεγάλο έπαθλο, που κανείς δε φανταζόταν.

Όπως, λοιπόν, τους ανακοίνωσε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έπρεπε να φτιάξουν ένα vegetarian degustation μενού τεσσάρων σταδίων. Τις κατηγορίες θα τις επέλεγαν οι ίδιοι οι παίκτες, με μοναδικό ζητούμενο το μενού να κλείνει με γλυκό.

Ιδιαίτερα δύσκολο φάνηκε το συγκεκριμένο μενού στον Βασίλη, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, λέγοντας ότι θα βαθμολογηθεί και η συνοχή του.

Στη συνέχεια ο σεφ και κριτής ανακοίνωσε ότι στο τέλος της δοκιμασίας αυτής δε θα υπάρξει καμία αποχώρηση από την ηττημένη ομάδα. Αντίθετα κάποιο μέλος της νικήτριας ομάδας θα κερδίσει ένα μεγάλο έπαθλο!

Οι κριτές έδωσαν 20 λεπτά στις ομάδας για να προετοιμαστούν και δύο ώρες συνολικά για να μαγειρέψουν.

Χάος στην Μπλε Ομάδα στη νέα Ομαδική Δοκιμασία

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας, στην Μπλε Ομάδα επικρατούσε… χάος. Οι παίκτες φάνηκε να «τα έχουν χάσει». Ήταν αποσυντονισμένοι και δεν μπορούσαν να συνεργαστούν σωστά.

Ο Χριστόφορος δεν δίστασε να δείξει την ενόχλησή του για την αποτυχία συνεργασίας με τον Δημήτρη «Μπόμπαινα».

Ο γιος του Σωτήρη Κοντιζά στα γυρίσματα της ομαδικής δοκιμασίας

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μπορεί να έχει ένα αρκετό επιβαρυμένο πρόγραμμα στην καθημερινότητά του, καθώς για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του MasterChef, ωστόσο, πάντα βρίσκει ελεύθερο χρόνο για την οικογένειά του.

Αυτή τη φορά, ο πετυχημένος chef κατάφερε να συνδυάσει τη δουλειά μαζί με τη νέα έξοδο του γιου του.

Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Κοντιζάς έφτασε στη νέα ομαδική δοκιμασία του MasterChef παρέα με τον γιο του. Οι παίκτες του MasterChef 6 βρέθηκαν σε μια από τις μεγαλύτερες καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής, συσκευασίας και διανομής βιολογικών προϊόντων.

Εκεί βρέθηκε και ο γιος του Σωτήρη Κοντιζά, ο Κέντζι, ο οποίος αποκαλύφθηκε μέσω instagram, αφού ο κριτής του MasterChef ανέβασε σχετικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα της εξωτερικής δοκιμασίας με τον γιο του να ρόλο αγρότη.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο σεφ και κριτής του MasterChef ανέβασε σχετικές φωτογραφίες όπου τον βλέπουμε με τον γιο του σε ρόλους αγρότη.

Ο καθένας με το δικό του… τρακτέρ, βάλθηκαν να κλέψουν τις εντυπώσεις.