Η επιστροφή του Νίκου Μπέρκα στο MasterChef ξάφνιασε ευχάριστα τους διαγωνιζόμενους και όλοι μαζί ρίχτηκαν στη μαγειρική μάχη της 1ης Ομαδικής Δοκιμασίας.

Η ώρα της κρίσης όμως έφτασε στο επεισόδιο της Πέμπτης (17/2). Οι δύο ομάδες βρέθηκαν στο συμβούλιο και αγωνιούσαν να μάθουν το αποτέλεσμα της ομαδικής δοκιμασίας και να βρεθούν αντιμέτωπες με τα λάθη και τις αστοχίες τους. Η κόκκινη ομάδα, με αρχηγό τον Γρηγόρη, ή η μπλε ομάδα, με αρχηγό τη Φανή, κατάφερε να συνεργαστεί καλύτερα και να είναι η νικήτρια ομάδα;

Πόσο σωστές ήταν οι επιλογές του Γρηγόρη στη διαχείριση των πλεονεκτημάτων του και πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες στις μόνιμες πια, ομάδες;

Οι βαθμολογίες και τα σχόλια των chef κριτών, Σωτήρη Κοντιζά και Πάνου Ιωαννίδη, καθώς ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έλειπε για ένα ακόμη επεισόδιο, έφεραν χαμόγελα αλλά και απογοήτευση. Μια ομάδα όμως κατάφερε να δουλέψει πιο αρμονικά και μεθοδικά, κάνοντας τις σωστές κινήσεις τη σωστή στιγμή και να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η αλαζονεία του Γρηγόρη του στοίχισε – Η «μπλε ομάδα» κέρδισε την ομαδική δοκιμασία

Ενώ, λοιπόν, ο Γρηγόρης λειτούργησε στρατηγικά και πήρε τους φαινομενικά καλύτερους μάγειρες με τη μεγαλύτερη εμπειρία, δεν απέδωσε στη δοκιμασία.

Η αλαζονεία που τον διακατέχει του γύρισε μπούμερανγκ και με τις αστοχίες που είχαν τα πιάτα που έβγαλε έχασε τη νίκη.

Βασιλική: «Θα έπρεπε να μαλώνουν για το ποιος θα με πάρει»

Η Βασιλική πέρασε απευθείας στο σπίτι του MasterChef 6 από τις οντισιόν, καθώς πήρε το golden pin του Σωτήρη Κοντιζά.

Στο τεστ δημιουργικότητας δεν άκουσε τις καλύτερες κριτικές, και κάπως έτσι η ίδια άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα μέσα στο σπίτι.

Ο Γρηγόρης δεν την επέλεξε στην ομάδα του και η Φανή που αναγκάστηκα πέρασε στη δική της, της είπε να ακούει τις εντολές της Ελισάβετ στην ομαδική δοκιμασία.

Η Βασιλική παραξενεύτηκε με την οδηγία και αυτή, αφού ήταν golden pin, ωστόσο την εκτέλεσε.

Μετά την ανακοίνωση της νικήτριας ομάδας στην ομαδική δοκιμασία, η Βασιλική πήρε τον λόγο και μιλώντας για την εμπειρία της και το πώς βίωσε τη δοκιμασία, κατέληξε στο συμπέρασμα:

«Θα έπρεπε να μαλώνουν για το ποιος θα με πάρει στην ομάδα του και όχι να με έχουν μπαλάκι».

Ενοχλημένη η Καλλιόπη με τη συμπεριφορά του Βασίλη

Οι παίκτες τώρα της κόκκινης ομάδας που έχασε, έκαναν τον απολογισμό τους για το τι μπορεί να πήγε στραβά.

Η Καλλιόπη πήρε τον λόγο και δίχως περιστροφές μπροστά σε όλους είπε ξεκάθαρα πως αυτό που την ενόχλησε ήταν η συμπεριφορά του Βασίλη, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στους παίκτες που βρίσκονταν στον εξώστη.

«Την ώρα της μαγειρικής είδα ένα περιστατικό που δε μου άρεσε καθόλου. Αν ήμουν σε κουζίνα θα αντιδρούσα πολύ άσχημα. Θέλουμε ένα τσακ για να γίνουμε ομάδα», δήλωσε η Καλλιόπη.

Ο Βασίλης δεν άφησε την Καλλιόπη να ολοκληρώσει και στη συνέχεια εκείνη είπε πως αυτό που την ενόχλησε περισσότερο ήταν πως όταν μαγείρευαν ο Μάριος και η Αναστασία εκείνος τους απευθυνόταν με άσχημους χαρακτηρισμούς από τον εξώστη.

Τέλος, όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς ζήτησε από τον Γρηγόρη που ήταν αρχηγός να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν εκείνος είπε: «Δεν ήθελα να πάρω θέση στη διαφωνία που είχε η ομάδα μου».

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του αρχηγού Γρηγόρη

Η ηττημένη ομάδα παρέμεινε στο Συμβούλιο, προκειμένου να ακούσει ποια ήταν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς κρατούσε ένα φάκελο στα χέρια του και ανακοίνωσε στο αρχηγό τα πλεονεκτήματα που είχε σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού.

Το πρώτο πλεονέκτημα ήταν να επιλέξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση, αλλά και τον πρώτο παίκτη που θα πάρει ασυλία.

Έπειτα από μια μικρή «διαφωνία» με τον Βασίλη μιας και ο Γρηγόρης δεν κατάλαβε πως μπορούσε να πει και τον εαυτό του για τη δοκιμασία της αποχώρησης, ο Γρηγόρης δήλωσε πως πρώτος υποψήφιος θα είναι εκείνος και το άτομο στο οποίο θα δώσει την ασυλία είναι ο Νίκος.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πλεονέκτημα ήταν να υποδείξει τέσσερα άτομα που στη συνέχεια θα διαγωνιζόντουσαν στη διαδικασία ασυλίας και αυτά ήταν οι: Πάνος, Αναστασία, Γιάννος και Καλλιόπη.

Ποιος παίκτης κέρδισε την δεύτερη ασυλία

Πάνος, Αναστασία, Γιάννος και Καλλιόπη ήταν οι τέσσερις παίκτες που διεκδίκησαν τη δεύτερη ασυλία.

Υπενθυμίζουμε πως την πρώτη ασυλία έχει ο Νίκος έπειτα από υπόδειξη του αρχηγού της κόκκινης ομάδας του Γρηγόρη.

Όλοι τους έπρεπε να φτιάξουν «Σολομό με τσιγαριαστό σταμναγκάθι» και το πιάτο αποδείχτηκε αρκετά δύσκολο αφού μόνο ένας κατάφερε να πλησιάσει στο αρχικό πιάτο.

Και αυτός ήταν ο Πάνος, ο οποίος όπως σημείωσαν οι δύο κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς και Πάνος Ιωαννίδης, είχε ψήσει λίγο λιγότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε τον σολομό. Παρ’ όλα αυτά, κατέκτησε την ασυλία.

Έτσι λοιπόν στην αποψινή ψηφοφορία μπορεί να ψηφίσει κάποιον από τους συμπαίκτες του, αλλά όχι να ψηφιστεί.

Οι νικητές πήγαν στο στούντιο του Πάνου Ιωαννίδη

Στο πρώτο έπαθλο της χρονιάς, η νικήτρια ομάδα τώρα είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα ιδιωτικό δείπνο στον νέο χώρο του Πάνου Ιωαννίδη παρέα με τον Γιάννη Αποστολάκη.

«Συγχαρητήρια αρχικά, εγώ είμαι ο Γιάννης για όσους δε με ξέρετε και θα σας συνοδεύω στα έπαθλά σας, όποτε κερδίζετε. Είτε θα επισκεπτόμαστε κάποιο εστιατόριο, είτε κάποιον χώρο πιο ιδιαίτερο σαν κι αυτόν. Φροντίστε να κερδίζετε για να μπορείτε να βγαίνετε έξω να τρώτε, να έχετε έμπνευση για τα πιάτα που θα φτιάχνετε και συγχρόνως μαζί θα συζητάμε για το παιχνίδι και θα προσπαθώ να σας συμβουλεύω όσο μπορώ γιατί έχω μία εμπειρία στο MasterChef τόσα χρόνια.

Αυτός εδώ ο χώρος είναι του Πάνου Ιωαννίδη. Είναι ένα στούντιο γαστρονομικό», είπε αρχικά ο Γιάννης Αποστολάκης στη μπλε ομάδα.