Οι auditions του MasterChef 6, έφτασαν πια στο τέλος τους και το έργο των τριών chef κριτών, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού οι διαθέσιμες λευκές ποδιές, που είχαν απομείνει, ήταν πια ελάχιστες.

Ήταν οι τελευταίοι υποψήφιοι, που διεκδίκησαν την είσοδο τους στον διαγωνισμό και κανείς δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία. Ήταν η στιγμή να αποδείξουν ότι όχι μόνο το θέλουν περισσότερο από τους άλλους, αλλά και ότι αντέχουν και περισσότερο!

Αρκετοί ήταν οι επίδοξοι MasterChef που πέρασαν στο επεισόδιο της Τρίτης (25/1) από τις οντισιόν του σόου. Η συγκινητική και δύσκολη ιστορία της βραδιάς ήρθε από τον Richard.

Ο 24χρονος Richard με καταγωγή από τη Βραζιλία και διαμονή στο Χαϊδάρι, ήρθε στον διαγωνισμό, χάρη στους φίλους του που δήλωσαν συμμετοχή για εκείνον, γιατί ήθελαν να του δώσουν μια ώθηση για να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με τον κάδο.

Θα έφτιαχνε ένα ψαρονέφρι σωτέ με πουρέ μελιτζάνας και όπως όλοι οι Βραζιλιάνοι έχει μια μεγάλη αγάπη στο κρέας. Είναι γνωστός για τα ψησίματά του στο κρέας, αλλά με τον πουρέ είχε ένα άγχος. Πήρε, ωστόσο, όπως αποκάλυψε δύο υλικά μαζί του, για να προσπαθήσει να κάνει καλύτερο το πιάτο και ίσως αυτό να μπορούσε να του χαρίσει και τα «ναι» που χρειαζόταν.

Οι κριτές έμειναν στην αρχή άφωνοι με το μακροσκελές ονοματεπώνυμό του. Η μητέρα του παντρεύτηκε με Έλληνα έπειτα από τον πρώτο της γάμο και έτσι βρέθηκε στην Ελλάδα. Όσο για τον Βραζιλιάνο πατέρα του τον γνώρισε πριν από τέσσερα χρόνια όταν πήγε στην Λατινική του πατρίδα και έχει όπως δήλωσε και εννιά αδέλφια, κάποια από αυτά δε, δεν τα έχει γνωρίσει καν.

Ομολόγησε ότι δεν έχει εμπειρία με τον μαγειρικό τομέα, ξεκίνησε να μαγειρεύει από μικρός γιατί η μητέρα του είχε πρόβλημα στη μέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και εκείνος αναγκαστικά είχε αναλάβει την διατροφή της οικογένειας με την μητέρα του να του υπαγορεύει την συνταγή.

Η μητέρα του δε, είναι φαν του διαγωνισμού και έχει ιδιαίτερη συμπάθεια στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο.

Ο νεαρός επίδοξος chef κάνει παρκούρ και σπουδάζει οικονομικά, και αυτό κίνησε ιδιαίτερα την περιέργεια των τριών κριτών.

Ο Richard σχολίασε πως του αρέσει το παρκούρ λόγω αύξησης της αδρεναλίνης, και στάθηκε στην επικινδυνότητα που έχει, λέγοντας πως δεν φοβάται γιατί ο χάρος τον έχει επισκεφθεί πολλές φορές. Έχει ιδιαίτερη σχέση μαζί του, τον έχει καλέσει στο… τραπέζι του πολλές φορές.

Η ιστορία του Richard ήταν αρκετά συγκινητική αφού έχει επιβιώσει από έναν σπάνια μορφή καρκίνου σε ηλικία 10 χρονών, όπου οι γιατροί του έδιναν 3% πιθανότητες να ζήσει.

Έκανε πειραματική θεραπεία, κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών έπαθε πνευμονιόκοκκο καθώς χωρίς αντισώματα ο οργανισμός δέχτηκε και δεύτερο χρύπημα, ενώ πέρυσι είχε και ένα τροχαίο με το μηχανάκι, με κατάγματα στο πρόσωπο, στη γνάθο, στα ζυγωματικά. Όλα αυτά τα έλεγε με ένα μεγάλο χαμόγελο, δηλώνοντας ότι δεν φοβάται τον θάνατο, ζει και παλεύει την κάθε ημέρα γιατί μπορεί ακόμη και στο άμεσο μέλλον να μην είναι στη ζωή.

Η απίστευτη δύναμη ψυχής του, του έδωσε από τους κριτές επάξια μια ποδιά στο MasterChef και μια θέση στην επόμενη φάση, με δύο «ναι».

Έχεις χέρι του είπε ο Πάνος Ιωαννίδης και αυτό χαροποίησε τον διαγωνιζόμενο γιατί ο εν λόγω κριτής είναι ένα από τα προτύπά του και το σχόλιό του τον έκανε να νιώσει άτρωτος εκείνη την ώρα, όπως τόνισε. Είχε προηγηθεί και το «ναι» του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν του έδωσε το τρίτο «ναι», του είπε πως θα πρέπει να παλέψει όπως πάντα για να το κερδίσει και του δήλωσε πως αν του αρέσει τόσο πολύ η αδρεναλίνη να ξέρει πως η επόμενη φάση έχει αρκετή.