Ο Τζόναθαν Χάρνετ γεννήθηκε στον Καναδά και ταξίδεψε πολύ στην ζωή του. Η διαδρομή του τον έφερε στην Ελλάδα το 2002 όπου έμεινε για έξι μήνες. Εδώ γνώρισε την σύζυγό του με την οποία έχει φτιάξει μια όμορφη οικογένεια. Ο φιλόδοξος μάγειρας, δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef μετά από προτροπή της συζύγου του. «Με στηρίζει 100% σε αυτά που κάνω εδώ» είπε ο Τζόναθαν.

Ο γιος του Τζόναθαν τόνισε πως αν ο πατέρας του περάσει στο διαγωνισμό θα αλλάξει το μενού στο σπίτι και θα μπουν στην καθημερινότητα τους οι μπάμιες…

Όταν ο Τζόναθαν εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές και εκείνοι τον ρώτησαν την ιστορία του, τους είπε μεταξύ άλλων πως είναι αυτό που λέμε «πολίτης του κόσμου».

«Ποιο ήταν η πρώτη λέξη που έμαθες στα Ελληνικά;» θέλησε να μάθει ο Πάνος Ιωαννίδης.

Ο παίκτης τόνισε ότι η πρώτη λέξη ήταν η λέξη «παπάρα» και περιέγραψε την κλασική κίνηση όταν κάποιος βουτάει το ψωμί στο ελαιόλαδο.

Όσον αφορά τη δεύτερη, αυτή ήταν η λέξη μ…ας και όπως τόνισε ο Τζόναθαν στην κάμερα της παραγωγής είναι υπέροχη λέξη καθώς μπορεί να έχει είτε θετική χροιά είτε αρνητική ανάλογα με τον τρόπο που την χρησιμοποιεί ο κάθε ένας.

Ο παίκτης δημιούργησε ένα πιάτο με έμπνευση από διάφορες κουζίνες και κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση με τρία «ναι» ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον χαρακτήρισε «πηγή έμπνευσης».