Ο Ηλίας δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef για να κερδίσει μια θέση στο σπίτι του διαγωνισμού. Ο παίκτης στις εισαγωγικές δηλώσεις του στην κάμερα της παραγωγής τόνισε πως είναι το «μαύρο» πρόβατο της οικογένειας και ο μόνος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι τα συνεχή ατυχήματα του. Μάλιστα, το 2008 βρέθηκε στο νοσοκομείο με μερική έως ολική αμνησία εξαιτίας ατυχήματος με την οικογένειά του να μην ξέρει πότε θα επανέλθει.

Όταν εμφανίστηκε μπροστά στους κριτές, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο Ηλίας κατάφερε να τους ξαφνιάσει με μια μόνο φράση του καθώς τους ενημέρωσε πως προέρχεται από πολυμελή οικογένεια και έχει άλλα 11 αδέρφια.

«Θα έλεγα πως είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία. Κοιμόμασταν ακόμα και στο πάτωμα κάποιες φορές. Γιατί δεν χωρούσαμε. Δεν είχαμε την πολυτέλεια» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ηλίας.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος άρχισε τα τρολαρίσματα στον παίκτη και μάλιστα του ζήτησε να πει τα ονόματα των αδερφών του αλλά να του πει και ποιος είναι ο ένατος κατά σειρά αδερφός του ενώ στην συνέχεια του είπε να κοιτάξει την κάμερα και να στείλει φιλιά στην ηρωίδα μάνα του που μεγάλωσε 12 αδέρφια.

Ο Ηλίας πέρασε στην επόμενη φάση του MasterChef με δυο «ναι».