Η Κατερίνα Λέχου μίλησε για τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί, το «Νησί», την θεατρική παράσταση «Ο Θάνατος και η κόρη», ενώ αναφέρθηκε και στην προσωπική της ζωή.

Πολλοί δεν περίμεναν την εκπληκτική ερμηνεία της στο «Νησί»: «Το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί, εκτός των άλλων, είναι ένα δράμα, και στην τηλεόραση το δράμα καταγράφεται διαφορετικά στη μνήμη των ανθρώπων από την κωμωδία».

Για τη συμμετοχή στην παράσταση «Ο Θάνατος και η Κόρη», λέει: «Δεν μπορώ να κάνω θέατρο παράλληλα με την τηλεόραση,  είμαι λίγο μονοδιάστατος τύπος. Αφοσιώνομαι σε κάτι και θέλω να το κάνω καλά. Αλλά είχα αποφασίσει ότι φέτος ήθελα να κάνω θέατρο. Μου έλειψε πραγματικά».

Τέλος, μιλάει για την προσωπική αναζήτηση του εαυτού της μέσα από τους ρόλους και τη δουλειά της: «Προσωπικά, η ζωή μου και η επιλογή μου στη δουλειά πάνε χέρι χέρι. Οι επιλογές μου πάνε παράλληλα με αυτά που ανακαλύπτω με τον εαυτό μου. Δεν είμαι εγκλωβισμένη σε μία εικόνα. Ξέρω τον εαυτό μου σε όλες τις εκφάνσεις του και ξέρω ότι έχω πολλούς εαυτούς. Μέσω αυτής της δουλειάς καλείσαι να φωτίσεις κάθε φορά και μία πλευρά σου. Και αυτό είναι το ενδιαφέρον»
πηγή: το Βήμα