«Δεν έχει κανένα νόημα να κρατήσετε δυνάμεις για αύριο, δώστε τα όλα!» παρότρυνε ο Σωτήρης Κοντιζάς τους δυο φιναλίστ του MasterChef 5, Διονύση Σαρακίνη και Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

Οι κριτές – σεφ, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τον guest καλεσμένο, Jason Atherton, έναν από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας μέτρησαν αντίστροφα και «σφύριξαν» την έναρξη της πέμπτης και τελευταίας δοκιμασίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Jason Atherton ενημέρωσε τους δυο φιναλίστ για τα πιάτα τα οποία πρέπει να αντιγράψουν.

Αυτό που «τρόμαξε» τους φιναλίστ ήταν το γλυκό.

Τα πιάτα που πρέπει να αντιγράψουν

Το πρώτο πιάτο που πρέπει να αντιγράψουν ο Διονύσης και η Μαργαρίτα αποτελεί ένα ορεκτικό με χτένια, σχεδόν σε μορφή σεβίτσε, μαριναρισμένα σε ιαπωνική σάλτσα wasabi. To πιάτο είναι γαρνιρισμένο με τραγανό ραπανάκι, τζελ λεμονιού και λάδι από αφυδατωμένες ελιές και σχοινόπρασο. Το πιάτο συνοδεύεται με γρανίτα αγγουριού και πιπεριά jalapeno. 

To κυρίως πιάτο είναι μία ψητή σέλα κουνελιού, parma ζαμπόν, με μορχέλες, κολοκύθι και τρούφα. Συνοδεύεται με ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα. 

Όσο για το γλυκό, ήταν και αυτό που «τρόμαξε» τους φιναλίστ καθώς η εμφάνισή του δε μαρτύρησε πολλά για τη γεύση του. Ο Jason Atherton το χαρακτήρισε ως «τακτοποιημένη ακαταστασία», καθώς πρόκειται για μια πολύ λεπτή μαρέγκα με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σορμπέ, μους και χτυπημένη κρέμα βανίλια. Το στήσιμο του πιάτου ίσως δυσκολέψει τους παίκτες, αφού ο guest chef είπε πως πρέπει να προσέξουν να μην καταρρεύσει!