Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ρίξει αυλαία το MasterChef 5 και να μάθουμε τον μεγάλο νικητή του επάθλου αλλά και του τίτλου. Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη, το βράδυ της Τρίτης, επέστραψαν στην κουζίνα του MasterChef και οι εκπλήξεις που τους περίμεναν πολλές.

Πριν τον μαγειρικό μαράθωνιο των τριών ωρών, η παραγωγή είχε ετοιμάσει πολλά για τους δυο φιναλίστ.

Τι είδαμε όμως το βράδυ της Τρίτης στο MasterChef 5;

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλει να φύγουν όλοι παντρεμένοι από το παιχνίδι

Η τέταρτη δοκιμασία του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τρίτης.

Τα φώτα του πλατό άναψαν, οι πόρτες άνοιξαν και οι δυο φιναλίστ, Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη μπήκαν ξανά στο πλατό του MasterChef μετά το τέλος των εξωτερικών δοκιμασιών ώστε να μαγειρέψουν για άλλη μια φορά και να κάνουν το επόμενο βήμα που θα τους φέρει κοντά στο έπαθλο και τον τίτλο.

«Χρειάστηκε πειθαρχία για να καταφέρουμε να μείνουμε ασφαλείς. Δεν κάναμε όμως εκπτώσεις. Τα κάναμε όλα με ασφάλεια» τόνισε ο Σωτήρης Κοντιζάς στους παίκτες ενώ στην συνέχεια θέλησε να αναφερθεί στα εντυπωσιακά κοστούμια που φορούσαν.

Ο κριτής ευχαρίστησε τον σχεδιαστή μόδας Λευτέρη Πέτρου που τους ντύνει σε κάθε τελικό του MasterChef.

Τότε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πήρε το λόγο και φυσικά έκανε ακόμα μια πλάκα. «Του ζητάμε να δεσμευθεί ότι θα ντύσει γαμπρό τον Διονύση και τον Χρηστάρα μας όταν έρθει η ώρα» ανέφερε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και οι δυο φιναλίστ «πάγωσαν».

Ειδικά ο Διονύσης Σαρακίνης δεν έκρυψε την αμηχανία του για τα όσα είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Θα σας παντρέψουμε όλους εδώ! Σε αγχώσαμε;»  πρόσθεσε ο κριτής. «Δες το σαν μια δοκιμασία» παρότρυνε ο Σωτήρης Κοντιζάς τον παίκτη.

Ο Διονύσης έγινε ξανά παιδί και η Μαργαρίτα είδε τη μητέρα της μετά από τρία χρόνια

Το πιο δύσκολο και απαιτητικό μέρος του μεγάλου τελικού του MasterChef 5 θα πραγματοποιηθεί απόψε το βράδυ. Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη πήραν τις θέσεις τους μπροστά στους κριτές ώστε να μάθουν σε ποια μαραθώνια μαγειρική δοκιμασία θα πρέπει να ανταπεξέλθουν.

Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος όμως είχαν ορισμένες εκπλήξεις για τους δυο φιναλίστ του MasterChef 5.

Αρχικά, η πόρτα του MasterChef 5 άνοιξε και οι παλιοί παίκτες και φίλοι των παικτών μπήκαν στο πλατό.

Αλλαγμένοι, ανανεωμένοι και χαμογελαστοί, οι παλιοί έστειλαν τη θετική τους ενέργεια στους Διονύση και Μαργαρίτα για τη δύσκολη δοκιμασία που θα ακολουθούσε.

Το σχόλιο του Διονύση Σαρακίνη για την Ανούς Χεριμιάν

Ο Διονύσης Σαρακίνης, από την αρχή του MasterChef 5 ανέπτυξε στενή φιλία με την Ανούς Χεριμιάν με πολλούς να κάνουν λόγο για σχέση των δυο παικτών. Μάλιστα, στην έναρξη του επεισοδίου, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησε να παντρέψει τον Διονύση με την Ανούς.

«Το κορίτσι είναι καλά! Πενάτη, κουκλάρα!» είπε ο Διονύσης στην κάμερα της παραγωγής  και με τη σειρά της η Ανούς είπε στην κάμερα του διαγωνισμού πως της έχει λείψει πολύ.

Ο Διονύσης Σαρακίνης έγινε ξανά παιδί στην αγκαλιά της μητέρας του

Οι εκπλήξεις της παραγωγής όμως δεν τελείωσαν εκεί. Η πόρτα του MasterChef 5 άνοιξε ξανά και εμφανίστηκαν οι γονείς του Διονύση. Μόλις ο παίκτης τους αντίκρισε έτρεξε πάνω τους.

«Ένιωσα σαν τριών χρονών παιδάκι» τόνισε ο Διονύσης στην κάμερα του MasterChef 5.

 «Η μάνα μου και ο πατέρας μου είναι τα πάντα! Ό,τι αφορά το φαγητό είναι η μάνα μου και ό,τι αφορά το πώς μπορώ να είμαι καλύτερος άνθρωπος και το τι βιώματα παίρνω είναι ο πατέρας μου», είπε συγκινημένος στην κάμερα του διαγωνισμού ο Διονύσης Σαρακίνης.

Το κλίμα «βάρυνε» πολύ και η συγκίνηση είχε κυριαρχήσει. Οι κριτές θέλοντας να «ελαφρύνουν» λίγο την ατμόσφαιρα. «Σας χαρίσαμε πεντέμισι μήνες ηρεμίας. Σε λίγο θα τον πάρετε πίσω» είπε πρώτος ο «θείος Λεώ», ενώ ο Σωτήρης Κοντιζάς μιλώντας με υπονοούμενα για τη σχέση του παίκτη με την Ανούς είπε: «Διονύση δεν ψάξαμε να βρούμε νύφη, γιατί νομίζω ότι την καυτή ανάσα την ένιωθες για αρκετά επεισόδια. Ομολόγησε ότι έχει αρχίσει να ξοδεύει ήδη, οπότε φρόντισε να μαγειρέψεις καλά!».

«Κλείδωσε» η κουμπαριά του Λεωνίδα Κουτσόπουλου με την Μαργαρίτα

Από την αρχή του MasterChef 5, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη έχει αναφερθεί πολλές φορές στον σύντροφο της Χρήστο ενώ έχει κάνει πρόταση και στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να τους παντρέψει. Μια πρόταση που ο «θείος» έχει αποδεχθεί.

Μετά λοιπόν τους γονείς του Διονύση Σαρακίνη, η πόρτα του MasterChef 5 άνοιξε ξανά και έκανε την εμφάνισή του ο Χρήστος, ο σύντροφος της Μαργαρίτας.

Η Μαργαρίτα έτρεξε πάνω του, ενώ αμέσως μετά γνώρισε τον… κουμπάρο του Λεωνίδα Κουτσόπουλο. «Κουμπάρε, χάρηκα που σε γνώρισα!» είπε ο Χρήστος στον σεφ και έτσι «κλείδωσε» η κουμπαριά τους.

Αυτή όμως δεν ήταν η μόνη έκπληξη της παραγωγής στην Μαργαρίτα αφού μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκε η μητέρα της παίκτριας, την οποία είχε να δει για 3 χρόνια και 3 μήνες.

«Δεν ήθελα να έρθω με μια λυπητερή ιστορία στο MasterChef για να με αγαπήσει ο κόσμος. Ήθελα να δουν τον πραγματικό μου εαυτό. Τα δύσκολα και τα άσχημα δεν ήθελα να τα δείξω. Ας τα αφήσουμε αυτά τα συγκινητικά», είπε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη στην κάμερα της παραγωγής.

Τα «γαλλικά» της Μαργαρίτας Νικολαΐδη

Διονύσης Σαρακίνης και Μαργαρίτα Νικολαΐδη μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef 5 για να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην πιο απαιτητική δοκιμασία του διαγωνισμού που θα τους φέρει πιο κοντά στο έπαθλο και τον τίτλο.

Το άγχος κυριαρχούσε στην κουζίνα του MasterChef και οι κατσαρόλες είχαν πάρει… φωτιά.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλοντας να δει πώς τα πάνε οι δυο φιναλίστ με τις παρασκευές τους βρέθηκε στους πάγκους τους.

Τότε, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, ξεχνώντας πως οι κάμερες «γράφουν» άρχισε τα… γαλλικά και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απόρησε.

«Τσ… Τι βρίζεις παιδί μου;» αναρωτήθηκε ο σεφ και κριτής του MasterChef 5 και πρόσθεσε: «Ωραία, πάμε, συνεχίζουμε».

«Δεν έβρισα, σεφ. Εσύ δεν βρίζεις, ε, ποτέ;» τον ρώτησε η Μαργαρίτα Νικολαϊδη βγαίνοντας στην αντεπίθεση.

Η απάντηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου άκρως χιουμοριστική. «Εγώ; Να πέσει φωτιά να με κάψει!» της είπε ο κριτής.