Το «κοντέρ» γράφει 30 και συνεχίζει. Ο λόγος για την πολύ δημοφιλή εκπομπή αυτοκίνητου του BBC, Top Gear, που έχει καθηλώσει τον κόσμο στις οθόνες του και θα συνεχίσει να το κάνει για ακόμη μια χρονιά. Η αμερικανική εκδοχή του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου ανακοίνωσε ως ημερομηνία πρεμιέρας την 25η Απριλίου, την οποία προανήγγειλε με ένα σχετικό τρέιλερ.

Το βίντεο δείχνει ότι οι οικοδεσπότες του σόου, Κρις Χάρις, Πάντι Μακ Γκίνες και Αντριου Φλίντοφ, θα είναι αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις που έχουν σχεδιαστεί για να ωθήσουν τους ίδιους και τα αυτοκίνητά τους στο όριο. Μια «συνταγή» που καθιέρωσαν οι Τζέρεμι Κλάρκσον, Ρίτσαρντ Χάμοντ και Τζέιμς Μέι και την οποία συνεχίζουν και οι διάδοχοί τους.

Όπως έκανε γνωστό το BBC America, αυτή τη σεζόν οι τρεις παρουσιαστές εξετάζουν το ακανθώδες ζήτημα των αυτοκινήτων «της κρίσης μέσης ηλικίας» κατευθυνόμενοι προς τα Χάιλαντς της Σκωτίας σε μια off road περιπέτεια, στην οποία οδηγούν μερικά από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ. Επίσης, κάνουν ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, καθώς οδηγούν τα παλιά αυτοκίνητα των μπαμπάδων τους.

Κάποια από τα αυτοκίνητα του εμβληματικού τηλεοπτικού ήρωα είναι η Aston Martin DB5, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «Goldfinger» και το χωρίς οροφή ταξί Renault 11 Parisienne που οδήγησε ο Ρότζερ Μουρ στο «A View to a Kill».

Μεταξύ άλλων, τα νέα επεισόδια περιλαμβάνουν κριτικές για το νέο Lamborghini Sian, το Toyota GR Yaris και τη Ferrari Roma.