Η πρεμιέρα του « TWD: World Beyond», της τρίτης σειράς του ευρύτερου σύμπαντος, ήταν ένα ευτυχές γεγονός από μόνο τους για εμάς τους fans του ζομπό-universe.

Ήρθε να προστεθεί και η πλοκή της σειράς, δηλαδή ένα group εφήβων που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ ενώ στο κατόπι τους βρίσκεται μία μυστήρια οργάνωση, το CRM, και δεν χρειαστήκαμε κάτι άλλο ώστε να το ξεκινήσουμε.

Η σειρά αυτή αποτελεί δημιούργημα του Matt Negrete, που έχει εργαστεί ως σεναριογράφος στο «Walking Dead» όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr. Η 1η σεζόν αποτελούταν από 10 επεισόδια, όπως θα γίνει και με τη 2η, που όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα ολοκληρώσει την ιστορία της limited σειράς.

Η πλοκή εστιάζει σε ένα κόσμο 10 χρόνια μετά το ξέσπασμά της αποκάλυψης, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον κοινοτήτων, μη έχοντας ιδέα για το τι υπάρχει εκεί έξω. Δύο αδερφές, η Hope και η Iris, είναι ανήσυχες για τη φυγή του επιστήμονα πατέρα τους, Leo, σε μία μυστήρια οργάνωση, το CRM, ώστε να βοηθήσει την ιατρική κοινότητα.

Η Hope είναι «εκρηκτική», πνεύμα αντιλογίας αλλά πάντοτε το μυαλό της «στροφάρει», την ώρα που η Iris είναι πιο καλοπροαίρετη και με καλλιτεχνικό πνεύμα. Μερικά ανησυχητικά μηνύματα του πατέρα τους τις αναγκάζουν να βγουν έξω προς αναζήτηση του με συνοδοιπόρους δύο φίλους τους, τον Silas και τον Elton.

Ο μεν Silas κρύβει μυστικά που δεν θέλει να βγουν παραέξω και ο δε Elton, φύσει εξερευνητής, θα μάθει μυστικά που θα τον «διαλύσουν». Μαζί τους, ως «νταντάδες», οι δύο αξιωματικοί της κοινότητας τους, o Felix και η Huck.

Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν πολλούς κινδύνους, θα μάθουν αρκετά πράγματα ο ένας για τον άλλον και φυσικά θα υπάρξουν προστριβές μεταξύ τους. Ο στόχος τους όμως να φτάσουν στον Leo είναι το μοναδικό που έχει σημασία. Στο κατώφλι τους πάντα θα βρίσκεται το μυστηριώδες CRM, του οποίου τα κίνητρα μαθαίνουμε αποσπασματικά και εν μέρει μόνο.

Η οργάνωση αυτή ουσιαστική έχει κάτω από την «ομπρέλα» της την κοινότητα των παιδιών και άλλες δύο, παρέχοντας ουσιαστικά ασφάλεια. Ως ένα από τα ανώτατα στελέχη της εμφανίζεται η Elizabeth Kublek, την οποία ενσαρκώνει η Julia Ormond (The Curious Case of Benjamin Button).

Θα υπάρξουν απώλειες στο ταξίδι αυτό; Θα καταφέρουν να μείνει η ομάδα ενωμένη για το στόχο που έχει αρχικά τεθεί; Δείτε την 1η σεζόν και θα σας λυθούν οι απορίες!

Το αργό και μέτριο ξεκίνημα της σεζόν διαδέχθηκε από ορισμένα καλά επεισόδια προς τα μέσα της, που φτάνοντας προς την κορύφωση γίνονταν ακόμα καλύτερα. Γι’αυτό και η “γεύση” που μου άφησε η 1η σεζόν ήταν γλυκόπικρη, καθώς θεωρώ πως αν υπήρχαν ισχυρότερες βάσεις, το αποτέλεσμα που θα έβγαινε στο τέλος θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Ένα αρνητικό ακόμη που με ενόχλησε ήταν πως η σειρά «έπαιξε» πολύ με το κοινό στο κομμάτι του CRM και του περιορισμένου υλικού που μας έδειξε από αυτό. Αυτό σε μία limited σειρά, είναι κάπως ενοχλητικό.

Οι ερμηνείες από τα παιδιά δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, αλλά σίγουρα ξεχωρίζει αυτή του Nicolas Cantu, που υποδύεται τον Elton. Σταθερή αξία σε όλα τα επεισόδια ήταν τόσο ο Nico Tortorella (Younger), που υποδύεται την πατρική φιγούρα των δύο κοριτσιών, όσο και η Annet Mahendru (The Americans), που αποτυπώνει ένα χαρακτήρα που δεν διστάζει ποτέ να πράξει οτιδήποτε στο βωμό του γενικού καλού.

Τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ικανοποιητικά, ο ρυθμός, όπως προανέφερα, κορυφώθηκε στο 2ο μισό της σεζόν ενώ σκηνοθετικά τα επεισόδια κύλησαν καλά. Γενικότερα, η σειρά μας έδωσε μία «φρέσκια» ματιά στο σύμπαν του The Walking Dead αλλά θα μπορούσε να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα.

Η τελική εικόνα μας αφήνει με ένα «αν», αν υπήρχε καλύτερο «στήσιμο» από τα αρχικά επεισόδια, καλύτερες ερμηνείες σε ορισμένα σημεία και αποφεύγονταν μερικά άσκοπα και επαναλαμβανόμενα flashbacks. Ό’τι έγινε, έγινε και αναμένουμε μια πολύ πιο βελτιωμένη 2η σεζόν.