Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα της Τετάρτης και ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθενται σε ισχύ και νέοι περιορισμοί κυκλοφορίας οι οποία αφορούν τις βραδινές ώρες.

Κατά την ενημέρωση αυτή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έστειλε «μήνυμα» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς καθώς τους ενθάρρυνε και τους συνέστησε να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Η ΕΡΤ προχώρησε σε ανακοίνωση μέσω της οποίας διευκρινίζει πως από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου τηρεί τα όσα ζήτησε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Η ΕΡΤ, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες ασφαλείας για τους εργαζομένους της, αλλά και τους επισκέπτες και προσκεκλημένους της έχει ήδη λάβει από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και έκτακτα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, οι παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών της δημόσιας τηλεόρασης βρίσκονται μόνοι τους στο πλατό, ενώ οι συμπαρουσιαστές τους βγαίνουν υποχρεωτικά από διαφορετικό studio.

Επιπλέον, οι προσκεκλημένοι όταν κατ’ εξαίρεση έχουν φυσική παρουσία, όπως βέβαια και οι λοιποί συντελεστές των εκπομπών (π.χ. ρεπόρτερ), εισέρχονται στο στούντιο φορώντας υποχρεωτικά προστατευτική μάσκα.

Σημειώνεται τέλος, ότι η χρήση μάσκας εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και των λοιπών κτηρίων της ΕΡΤ. Παράλληλα, έχουν εγκατασταθεί μηχανήματα θερμομέτρησης στις κεντρικές εισόδους, ενώ σε τακτική βάση γίνονται τεστ στους εργαζόμενους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.