Μια νέα εποχή ξεκινάει σήμερα στο χώρο των μίντια, καθώς η ταινιοθήκη, το αρχείο ειδήσεων και το σήμα του Mega βρίσκονται πλέον στα χέρια της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν 33.000.000 από την κυπριακή Liquorina Limited και 33.999.999 ευρώ από την Alter Εgo, η οποία και πλειοδότησε. Θυμίζουμε πως το ιστορικό κανάλι είχε ρίξει μαύρο τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, μετά από μια πορεία 29 χρόνων.

Τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον Θοδωρή Κυριακού, τον ισχυρό άντρα του Ομίλου ΑΝΤ1, να έχει δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση της πνευματικής ιδιοκτησίας του Mega.

Τι ακριβώς συνέβη όμως;

Όπως μαθαίνουμε, κάτι τέτοιο δεν έγινε. Δε γνωρίζουμε αν πριν 2-3 μήνες υπήρξε ως σκέψη αλλά ο Θοδωρής Κυριακού δε συμμετείχε σε κάποιο σχήμα καταθέτοντας πρόταση. Τη στιγμή που οι υπόλοιπες μιντιακές επενδύσεις του ΑΝΤ1 είναι στο εξωτερικό, το κανάλι επενδύει στο υπάρχον πρόγραμμα και δείχνει να έχει δικαιωθεί. Οι ψυχαγωγικές του εκπομπές χτυπούν πρωτιές και οι βλέψεις που υπάρχουν στη σκακιέρα των μίντια είναι να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο του καναλιού με «όπλο» τις παραγωγές που έχει επενδύσει ή με αυτές που θα έρθουν.