Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής (6/10) η πολυαναμενόμενη σειρά του Open, «Κόκκινο Ποτάμι», παρασύροντας μαζί του το τηλεοπτικό κοινό σε συναισθήματα και μνήμες. Η  τηλεοπτική παραγωγή η οποία όμως έχει κινηματογραφικές προδιαγραφές, φέρει την υπογραφή-εγγύηση του Μανούσου Μανουσάκη.

Στη σειρά, που αφορά στη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, έχει επενδύσει ο ιδιοκτήτης του σταθμού, Ιβάν Σαββίδης ο οποίος στην 15λεπτη ομιλία του στην avant premiere που έγινε πριν λίγες ημέρες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (μαζί με το σκηνοθέτη) είχε αναφερθεί στο σημαντικό εγχείρημα του «Κόκκινου Ποταμιού» και στη σημασία που έχει η ιστορία.

Και αν κρίνουμε από τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε η πρεμιέρα του «Κόκκινου Ποταμιού», αγγίζοντας στο γενικό σύνολο το 30%, ο ισχυρός άνδρας του Open θα έμεινε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Άλλωστε και στα social media, το «Κόκκινο Ποτάμι» ήταν πρώτο trend το βράδυ της Κυριακής, με τους χρήστες στην πλειοψηφία τους να αποθεώνουν τη νέα σειρά του Μανουσάκη.

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί πως πρόκειται για μία υψηλών προδιαγραφών παραγωγή. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το καστ της σειράς ταξίδεψε σε 10 πόλεις στην Ελλάδα ενώ βρέθηκε και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη αλλά και το Παρίσι. Οι αριθμοί της σειράς προκαλούν ίλιγγο, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για μία προσεγμένη παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών. 171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και 629 κουστούμια εποχής θα κάνουν την εμφάνιση τους στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Η ιστορία του «Κόκκινου Ποταμιού» είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του συγγραφέα Χάρη Τσιρκινίδη, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάρα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξηκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Νικόλας Παπαγιάννης, Γιώργος Παυλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη.