Την γνωρίσαμε μέσα από το ρόλο της «Σόφης» στην πετυχημένη σειρά του Mega, Ντόλτσε Βίτα. Ήταν η γραμματέας της Όλγας Μαρκάτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) στο εργοστάσιο, η οποία εκτός των άλλων, ήταν περίεργη και ήθελε να τα μαθαίνει όλα. Μετά το τέλος της σειράς συμμετείχε στην επίσης πετυχημένη σειρά του Mega, «Δέκα λεπτά κήρυγμα» στο ρόλο της Ζέτας.

Δύο σειρές που αγαπήθηκαν από το κοινό, όπως και οι ρόλοι που υποδύθηκε η Γαλήνη Τσεβά. Ωστόσο, η ηθοποιός τα τελευταία χρόνια απέχει από την τηλεόραση, ενώ και οι δημόσιες εμφανίσεις της σπανίζουν. Αλλά το βράδυ της Τρίτης, επέστρεψε στη μικρή οθόνη με ένα απολαυστικό γκεστ στη σειρά του Alpha, «Το σόι σου», στο ρόλο της Σπυριδούλας.

Η Γαλήνη Τσεβά είναι αρκετά αλλαγμένη στην εμφάνιση, διατηρώντας όμως, την γοητεία της. σήμερα, όπως αποκάλυψε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό «Tv Έθνος» παίζει στο θέατρο κι ευελπιστεί ένα συγκεκριμένο έργο που της αρέσει. Επίσης, παίζει μουσική ως dj. Στο «Σόι σου», η Γαλήνη Τσεβά έσμιξε τηλεοπτικά με τον Παύλο Ορκόπουλο 22 χρόνια μετά το τέλος του Dolce Vita.