Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές στο MasterChef παρακολούθησαν οι τηλεθεατές, το βράδυ της Τρίτης. Ο Ζαχίρ από το Αφγανιστάν ζει στην Ελλάδα από το 2006 και εργάζεται ως μάγειρας τα τελευταία οκτώ χρόνια και πήγε στο MasterChef 3, διότι για εκείνον σημαίνει πολλά πράγματα.

«Η αλήθεια είναι ότι το MasterChef για μένα σημαίνει πάρα πολλά, επειδή έχω χάσει πολλά πράγματα, αλλά προσπαθώ να τα ξαναβρώ όπως το όνειρό μου» είπε με μπόλικο άγχος ο διαγωνιζόμενος.

Και ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής του, που κουβαλάει μία τραγικής ιστορίας. Μάλιστα, τα όσα διηγήθηκε ο Ζαχίρ έκαναν τους κριτές να «λυγίσουν».

«Οι γονείς μου από 10-11 χρονών για να μείνω ζωντανός αποφάσισαν να με στείλουν με παράνομο τρόπο στο Ιράν. Αυτό πιστεύω ότι γίνονται από αγάπη, επειδή θέλουν οι γονείς να ζήσουν τα παιδιά τους όχι να πεθάνουν από το πόλεμο. Στο Ιράν έχω βασανιστεί πολύ, ειδικά από την αστυνομία. Μας χάραζαν τα χέρια μας, όχι βαθιά, για να τσούζει», είπε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ο φόβος για το χθες έφυγε. Η αγάπη για τη μαγειρική συνεχίζεται. Ο Ζαχίρ, από σήμερα ζει με την ελπίδα που του δίνεται στο #MasterChefGR @starchanneltv #StarChannelTv

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MasterChef GR (@masterchefgr) στις

Και συνέχισε: «Επειδή δεν είχα την ευκαιρία να σπουδάσω στη χώρα μου, στο Ιράν δούλευα οικοδομή 11 χρονών, μετά πήγα σε άλλο εργοστάσιο, δεν άντεχα άλλο. Από εκεί, κατάφερα να μαζέψω χρήματα και να φύγω από το Ιράν να έρθω στην Ευρώπη για να σπουδάσω και να αγαπήσω αυτό που κάνω».

Όταν ο Ζαχίρ ήρθε στην Ελλάδα, δεν είχε πού να μείνει. Μετά από λίγους μήνες, έμαθε τα ελληνικά μπήκε στο σχολείο.

«Για κάποιο διάστημα δεν είχα πού να μείνω και κοιμόμουν σε παγκάκι. Το πρωί πήγαινα οικοδομή και το βράδυ στο σχολείο. Δεν είχα λεφτά να μπω σε ιδιωτική σχολή και έτσι προσπάθησα να μπω σε σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ. Εκεί, δεν με έπαιρναν, αλλά εγώ δεν το έβαλα κάτω.

Έγραψα ένα γράμμα σε ανώτερο. Μία μέρα βγήκε ένας ανώτερος από το γραφείο και με ρώτησε: “Τι κάνεις εσύ εδώ;”. Του είπα ότι θέλω να μπω στη σχολή, το έχω ανάγκη, το να σπουδάσεις δεν είναι ποτέ αργά και θέλω να μπω εδώ για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Αυτά έγραψα στο γράμμα και με βοήθησε αυτός ο κύριος. Τελείωσα την σχολή, αλλά δεν ήταν εύκολο να βρω δουλειά. Μία φορά μου είπαν: “Από που είσαι” και μου είπαν δεν είμαι @@λάκας να βάλω έναν Αφγανό στο μαγαζί μου. Εκεί, ντράπηκα για τον εαυτό μου. Γιατί είμαι Αφγανός και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά» διηγήθηκε συγκινημένος.

Το κλίμα στο πλατό ήταν έντονα φορτισμένο, ενώ οι κριτές τού έδωσαν την ποδιά και πέρασε στην επόμενη φάση. Τόσο οι μαγειρικές του ικανότητες, όσο και η αγάπη του για μαγειρική ήταν αρκετά για να πάρει το πολυπόθητο «ναι» και να συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρό του.

Πάντως, η ιστορία του Ζαχίρ συγκίνησε πολύ και τους τηλεθεατές, όπως έγραφαν στα social media.