Δύο επετειακά ντοκιμαντέρ για την «11η Σεπτεμβρίου» σε πρώτη προβολή έχει προγραμματίσει να προβάλλει η τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Κυριακή και την Τρίτη 9 και 11 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ρούντι Τζουλιάνι: η 11η Σεπτεμβρίου όπως την έζησε» θα προβληθεί την Κυριακή στις 22.00.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, ο πιο διάσημος δήμαρχος στον κόσμο θυμάται την μέρα που η Αμερική δέχτηκε το χειρότερο τρομοκρατικό χτύπημα στην ιστορία της. Σπάνια πλάνα και γραφικά τελευταίας τεχνολογίας σε συνδυασμό με συναρπαστικές συνεντεύξεις συνθέτουν το παρασκήνιο των συγκλονιστικών γεγονότων που τραυμάτισαν την Νέα Υόρκη για πάντα. Η αντίδραση της πόλης σ’ αυτόν τον χωρίς προηγούμενο συναγερμό ζωντανεύει από τον άνθρωπο που χρειάστηκε να καθοδηγήσει τους ανθρώπους του μέσα στο χάος. Βαθιά εμπλεκόμενος, προσωπικά ευάλωτος, δυναμικός και διαλλακτικός, ο θρυλικός Ρούντι Τζουλιάνι συζητά την φύση της ηγεσίας και εξηγεί τη σκέψη πίσω από τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνη την ιστορική ημέρα.

Το ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Η 11η Σεπτεμβρίου σε πρώτο πρόσωπο» προβάλλεται την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 23.00.


Την 11η Σεπτεμβρίου 2001 σχεδόν όλοι υποχρεώθηκαν να αλλάξουν την καθημερινή τους ρουτίνα. Το ντοκιμαντέρ αυτό δείχνει τις σημαντικές αποφάσεις που αναγκάστηκαν να πάρουν οι άνθρωποι μέσα σε κατάσταση σοκ και χάους ύστερα από τις επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης. Οι αποφάσεις αυτές άλλαξαν ριζικά όχι μόνο τις ζωές τους αλλά επηρέασαν και τις ζωές πολλών άλλων: ο υπεύθυνος αερομεταφορών έδωσε διαταγή να σταματήσουν όλες οι εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι υπεύθυνοι στις θαλάσσιες μεταφορές κλήθηκαν να οργανώσουν ένα ταχύτατο σχέδιο εκκένωσης του Μανχάταν..
Στις μέρες, εβδομάδες και χρόνια που ακολούθησαν αυτό το γεγονός, οι αποφάσεις αυτές ακόμα επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων.