Όλα όσα μας κάνουν να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε ή να απορήσουμε, βρίσκουν απαντήσεις στο Galileo.

Σήμερα, η εκπομπή ερευνά αν η πιστωτική κάρτα κάνει τη ζωή μας ευκολότερη ή δυσκολότερη.

Παρουσιάζει μεγάλες εφευρέσεις, τις προσωπικότητες που η ζωή τους έφτασε ως τη μεγάλη οθόνη και μ’ ένα εκρηκτικό φινάλε πειραματίζεται για το αν ένα αυτοκίνητο μπορεί ν’ ανατιναχτεί με μία σφαίρα στο ρεζερβουάρ!

Την Τετάρτη μαθαίνουμε την αξία της Ολυμπιακής φλόγας, αλλά και τι είναι η λαμπαδηδρομία. Πριν πάρουμε δρόμο, τσεκάρουμε πόσες βαλίτσες μπορούμε να φορτώσουμε στην οροφή του αυτοκινήτου, ανακαλύπτουμε όσα δεν φανταστήκαμε ποτέ για το διχτυωτό καλσόν και παίρνουμε μυρωδιά για το αν οι άντρες ή οι γυναίκες έχουν καλύτερη όσφρηση.

Την Πέμπτη βρίσκουμε στο Galileo τα λευκά λιοντάρια. Διαπιστώνουμε αν ένας άντρας ή μια γυναίκα χτίζει καλύτερα έναν τοίχο και παίρνουμε απάντηση στο γιατί σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι άνθρωποι στρέφονται στον χρυσό. Ακόμα, μαθαίνουμε ποιος ανακάλυψε το στυλό μακράς διάρκειας, γιατί ήταν σοβαρό όταν οι παππούδες μας έβγαζαν φωτογραφία και βάζουμε στόχο ένα κέρμα για να δούμε αν γίνεται φονικό όπλο.

Την Παρασκευή στο Galileo ρίχνουμε φως στο solarium. Ανακαλύπτουμε γιατί το σαλιγκάρι δεν κόβεται στα δύο, δοκιμάζουμε τις λαστιχένιες καραμέλες και εξερευνούμε τις κατακόμβες των Καπουτσίνων. Τέλος, βλέπουμε τις κύριες αιτίες των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και πώς κατασκευάζονται τα παιδικά τουβλάκια.