Προσεχώς στο «Πίσω στο Σπίτι» θα δούμε την Σμαράγδα Καρύδη σε μια συμμετοχή την οποία η ίδια περιγράφει ως μια «επίσκεψη σε φίλους».

«Πραγματικά έτσι ένιωσα όταν έπαιξα στη σειρά, αφού από τη σεναριογράφο, την Ρένα Ρίγγα μέχρι τους ηθοποιούς, τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Μαρία Καβογιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά αισθάνθηκα ότι ήμουν σαν στο σπίτι μου. Δεν το είδα σαν δουλειά δηλαδή… Το είδα λίγο σαν αστείο» τονίζει η ηθοποιός στο περιοδικό TV ΖΑΠΙΝΓΚ.

Η Σμαράγδα Καρύδη αναφέρει για το ρόλο της: «Υποδύομαι μια μαφιόζα, ένα άτομο που δεν κολλάει μπροστά σε τίποτα για να πετύχει τον σκοπό της και γι’ αυτό απειλεί με όποιον τρόπο μπορεί τον Ηλία Ακίνδυνο. Είναι ακραίος αλλά κωμικός χαρακτήρας που θα καταφέρει να τρομάξει τον ήρωα, αλλά στο τέλος θα υπάρξουν ανατροπές, θα το δείτε».

Η ίδια απολαμβάνει τη συμμετοχή της φέτος σε μια θεατρική παράσταση, ενώ σχολιάζει το «άνυδρο» τοπίο της τηλεόρασης και το λόγο που απέχει τα τελευταία χρόνια:

«Πραγματικά δεν ξέρω ποιά από τις πενήντα προτάσεις που μου έχουν κάνει να επιλέξω… Φυσικά και αστειεύομαι έτσι; Μα δεν βλέπεις πως είναι τα πράγματα; Δεν υπάρχουν δουλειές. Μετά βίας γίνονται κάποιες σειρές στην τηλεόραση και σε πολύ περίεργες συνθήκες πλέον» δηλώνει η ηθοποιός και συνεχίζει λέγοντας:

«Πριν από λίγο καιρό είχα επιχειρήσει να κάνω κάποια πράγματα, είχα κάνει κάποιες συζητήσεις αλλά τελείωσαν πριν καν αρχίσουν λόγω κόστους και άλλων εμποδίων. Δεν γίνεται τίποτα που να με ενδιαφέρει και να είμαι ειλικρινής, δεν θα ήθελα να επιστρέψω στην τηλεόραση για να κάνω “ό,τι να ‘ναι”, να κάνω μια προχειροδουλειά. Οπότε μέχρι να έρθει πάλι αυτή η στιγμή, απολαμβάνω τη συμμετοχή μου στο θέατρο, στη Θεσσαλονίκη που είμαι τώρα και περνάμε πολύ καλά με τους συναδέλφους αλλά και με το κοινό που είναι πολύ ζεστό και για τα υπόλοιπα θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα τους».