Στις 6 Μαΐου θα αρχίσει να εκπέμπει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia, το οποίο φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί τα δίκτυα Al Jazeera και Al Arabiya, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός του διευθυντής Ναρτ Μπουράν.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αμερόληπτο και ανεξάρτητο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο για τον αραβικό κόσμο» δήλωσε ο Μπουράν σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι το «Sky News Arabia θα προσφέρει μια νέα προσέγγιση στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

Σύμφωνα με τον ίδιο περίπου 400 δημοσιογράφοι, ρεπόρτερ, παραγωγοί και τεχνικοί εργάζονται ήδη στο δίκτυο.

Το Sky News Arabia είναι μία εταιρεία του BSkyB με έδρα το Λονδίνο και της Abu Dhabi Media Investment Corporation (Admic), η οποία ανήκει στον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζάγιεντ αλ Ναχιάν, αδελφό του προέδρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχη αλ Χαλίφα.

Το νέο τηλεοπτικό δίκτυο θα έχει την έδρα του στο Άμπου Ντάμπι και αναμένεται να ανταγωνιστεί το αλ Τζαζίρα, το πρώτο αραβικό ειδησεογραφικό πρακτορείο συνεχούς ροής με έδρα το Κατάρ, και το αλ Αραμπίγια, που χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία και έχει την έδρα του στο Ντουμπάι.

Τον Δεκέμβριο του 2012 αναμένεται να ξεκινήσει να μεταδίδει από το Μπαχρέιν και ένα τέταρτο αραβικό, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, το Arab, το οποίο ανήκει στον σαουδάραβα εκατομμυριούχο αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ.