To Mega Channel μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις

Βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου


MEDIA
7:15
11/01/2018
To Mega Channel μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις
7
loading

Τέλος εποχής δείχνουν όλα για το Mega Channel. Το κανάλι φαίνεται πως κατεβάζει ρολά στο παρά πέντε των τηλεοπτικών αδειών, έπειτα από 28 χρόνια λειτουργίας.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έγινε γνωστό πως οι μέτοχοι ενημέρωσαν εγγράφως τις τράπεζες ότι δεν θα προχωρήσουν σε εξυγίανση της εταιρείας (με υπαγωγή στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα) και δεν θα συμμετάσχουν στον αδειοδοτικό διαγωνισμό.

Με επιστολή τους προς τις τράπεζες, οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών λήγει σήμερα Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00.

Βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ρ. Μορώνη, η λίστα των υποψηφίων που θα προσέλθουν  στα γραφεία του ΕΣΡ για να διεκδικήσουν μία άδεια, θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα.

Στα γραφεία του ΕΣΡ θα βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους - διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη. Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τους μετόχους του σταθμού «να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Ειδικότερα, σημειώνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στον Τ/Σ “MEGA”, καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το "κλείσιμο" του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του "MEGA" προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους».

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τους μετόχους του καναλιού να φέρονται να δηλώνουν προς τις τράπεζες πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

Οι εργαζόμενοι του «μεγάλου καναλιού'» επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Καναλάρχες με ξένα κόλλυβα

  Μόλις σταμάτησαν τα θαλασσοδάνεια που παρείχαν αφειδώς οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, με αντάλλαγμα την υποστήριξή τους, το παράτησαν να βουλιάξει. Ούτε που σκέφτηκαν να το στηρίξουν οι [...] επιχειρηματίες.

  1. avatar MARIOS77

   ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ DE FINI!!

 2. avatar αν το καλοσκεφτεις

  Πολύ γουρλης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού: πήρε την ομάδα και την έχει καταντήσει περίγελο εντός και εκτός, μπήκε μέτοχος στο Μεγκα και το κλείνει, την άλλη την εφημερίδα που έβγαλε την πάει για φούντο. Φοβερός επιχειρηματίας, ας είναι καλά οι άλλες οι δουλειές που του δίνουν χρήμα... Ελπίζω τώρα που τα έκανε τατσιμιτσι με τον πρόεδρο του ΣΚάΙ, να έχει την ίδια τύχη και αυτό και να πάρει σειρά...

 3. avatar d.kosmo

  ειναι λυπηρο να βλεπουμε καποιους εργαζομενους να κινδυνευουν να χασουν τις δουλειες τους , ομως αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι σχεδον ολοι πολιτικοποιουν αυτη την κατασταση ...δηλαδη φορτωνουν στην σημερινη κυβερνηση το κλεισιμο του μεγκα κι οχι στα λαμογια που τσεπωσαν τα δανεια κι αφισαν απληρωτο τον χαμηλομισθο κοσμο που δουλευε για αυτους ...σε αντιθεση με κατι υψηλομισθα τομαρια του σταθμου που τα πηραν μεχρι τελευταιας δραχμης...και για να μη μακρυγορω ...ας μου απαντησουν αυτοι που βαζουν ταμπελες στις συγκεκριμενες απολυσεις ...ποτε πηραν αυτα τα ...δανεια ...οι μεγαλομετοχοι του μεγκα ;;...τις επιχορηγισεις...τα εργα ;; που σημερα πληρωνει ο ελληνικος λαος ;;...ευχαριστω και συγνωμη αν θιγω καποιους ...ομως εχω κουραστει να ακουω για ...κοματικες ...απολυσεις..εως τωρα ειχαμε τις κοματικες προσληψεις ...εεε φτανει ...

 4. avatar Mg1

  Και ως εκ θαύματος , ένας εκ των 2 υποψηφίων επιχειρηματιών χωρίς κανάλι θα εντάξει το αμαρτωλό MEGA στον ΣΥΡΙΖΑ; Ειναι μια πιθανότητα κι αυτή ! Δεν είναι;

 5. avatar Ένα παραμυθι

  Εγώ ξέρω ότι όταν ο εργοδότης σου δεν σε πληρώνει σηκώνεσαι και φεύγεις. Αντε να κάνεις υπομονή ενα-δύο μήνες. Δεν τους υποχρέωσε κανείς να συνεχίζουν να δουλεύουν απλήρωτοι για δύο χρόνια. Για να άντεξουν να δουλεύουν δύο χρόνια απλήρωτοι σημαίνει ότι είχαν υπερβολικά μεγάλους μισθούς στις καλές εποχές, άρα έχουν μερίδιο ευθύνης που έπεσε έξω η επιχείρηση. Εξ άλλου δεν θα είναι οι πρώτοι που θα μείνουν άνεργοι ομαδικά επί εποχής σύριζα.

 6. avatar Darth Gonzo

  Για ποιο μεγάλο κανάλι μιλάτε ρε μάγκες; Το λαθραίο κανάλι εννοείται μάλλον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει