Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι όπως όλα δείχνουν ο επίσημος διεκδικητής του συνόλου του ενεργητικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται σχεδόν στα 23 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία, και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών.

Οι εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές ήταν η DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη (φέρεται ότι προσέφερε ποσό κοντά στα 11 εκατ. ευρώ), ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, και δύο εταιρείες, πιθανά κυπριακών συμφερόντων, με ονομασία VEGATA και New Mile (προσφορά 21 εκατ. ευρώ).

Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για τους τίτλους και τις συμμετοχές, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Παρά την κρίση που διέρχεται ο ΔΟΛ μαζί με τις θυγατρικές του έχει σήμερα τη σημαντικότερη και πλέον διευρυμένη παρουσία στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκτά μια εταιρεία που:

  • Εκδίδει τις εφημερίδες Το Βήμα της Κυριακής και Τα Νέα, τη ψηφιακή εφημερίδα Το Βήμα και περιοδικά, που καλύπτουν ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεμάτων και αναγνωστικού κοινού
  • Λειτουργεί την ελληνική πύλη στο διαδίκτυο www.in.gr.
  • Συμμετέχει στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.
  • Συμμετέχει στην εταιρεία ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΙΡΙΣ ΑΕΒΕ, η οποία διαθέτει μία καθετοποιημένη βιομηχανική εκτυπωτική μονάδα και καλύπτει όλο το φάσμα της εκτύπωσης, από την εισαγωγή και την εμπορία χάρτου μέχρι την ολοκλήρωση του εντύπου και τη συσκευασία του.
  • Δραστηριοποιείται – μέσω της θυγατρικής εταιρείας STUDIO ATA AE – στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, συμμετέχει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και στο δίκτυο διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ ΑΕ

Πιο αναλυτικά ο ΔΟΛ έχει:

  • To 22,11% των μετοχών του MEGA CHANNEL
  • Τις εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ
  • Τις ιστοσελίδες IN.GR, BHMA.GR, και NEA.GR
  • Τον ραδιοφωνικό σταθμό BHMA.FM
  • To 50% των μετοχών της IRIS ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ
  • Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ

Ειδικά στο Mega το τοπίο φαίνεται να μπερδεύεται όλο και περισσότερο. Ο Ιβάν Σαββίδης, που ήθελε τον ΔΟΛ, απέκτησε πρόσφατα το 19,63% των μετοχών του Mega από τον Φώτη Μπόμπολα. Ταυτόχρονα ο Πήγασος κατέχει το 13% των μετοχών του καναλιού, ενώ στο παιχνίδι είναι πλέον και ο Βαγγέλης Μαρινάκης με ποσοστό 22,1%.