Δημοσιογράφος που απήχθη κατέγραψε σε βίντεο τις δραματικές στιγμές

Ένα νέο ντοκιμαντέρ είναι γεγονός χάρη σε μια κάρτα μνήμης που είχε κρύψει στον πρωκτό του


MEDIA
21:34
07/04/2017
Δημοσιογράφος που απήχθη κατέγραψε σε βίντεο τις δραματικές στιγμές
5
loading

Ο βρετανός δημοσιογράφος Phil Cox βρέθηκε μαζί με τον συνεργάτη του Daoud Hari, τον Δεκέμβριο του 2016, στο Σουδάν, όπου απήχθη και βασανίστηκε για περισσότερες από έξι εβδομάδες. Σήμερα, η περιπέτειά του καταγράφεται σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα που εξασφαλίστηκαν χάρη σε μια κάρτα μνήμης που είχε κρύψει στον πρωκτό του.

Οι δημοσιογράφοι θέλησαν να καταγράψουν το δράμα των ανθρώπων στο Νταρφούρ. Σύντομα όμως έπεσαν στα χέρια παραστρατιωτικών. Κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, οι δύο άντρες ανακάλυψαν ότι οι αρχές της χώρας είχαν εντοπίσει τα ίχνη τους και τους είχαν επικηρύξει («αιχμάλωτοι ή νεκροί») για 250.000 λίρες.

Οι παραστρατιωτικοί τους έστησαν ενέδρα στα βουνά Jebel Marra και με την απειλή όπλων AK47, τους αλυσόδεσαν σε δέντρο στην έρημο και τους βασάνισαν. Ο δημοσιογράφος κατάφερε και ξεγέλασε τους απαγωγείς του και άρχισε να βιντεοσκοπεί την όλη περιπέτειά του.

Κατέγραψε τις δραματικές στιγμές και στη συνέχεια έβαλε την κάρτα μνήμης σε μια νάιλον σακούλα και την έκρυψε στον πρωκτό του. Τα πλάνα αυτά μετατράπηκαν σε ένα ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί από το Channel 4 News, το οποίο ανέθεσε στους Cox και Hari να ερευνήσουν τις επιπτώσεις της παράνομης μετανάστευσης μέσω του Σουδάν και τη διερεύνηση καταγγελιών για τις επιθέσεις της κυβέρνησης εναντίον αμάχων στο Νταρφούρ με τη χρήση χημικών όπλων.

Μετά από το δράμα στην έρημο, οι παραστρατιωτικοί τους παρέδωσαν στις κυβερνητικές αρχές και από εκεί μεταφέρθηκαν στις διαβόητες φυλακές Kobar στο Χαρτούμ.

Μετά από επανειλημμένα αιτήματα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, τους χορηγήθηκε άσυλο και αφέθηκαν ελεύθεροι - ο ένας στις 18 Ιανουαρίου και ο άλλος την 1η Φεβρουαρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar K x

  Ντοκιμαντέρ του [...] δηλαδη ..

 2. avatar Δανδης

  Η αλήθεια ειναι ψέμα και το ψέμα πραγματικά αλήθεια. Αν η πραγματικότητα ειναι αληθείς τότε και η αλήθεια ειναι αμφισβητούμενη. Σε μας τα λέτε αυτά? Τς!

 3. avatar ??????

  Άγγλος δεν ήταν, που θα την έκρυβε στην τσέπη του;

 4. avatar LickMyBalls

  Ναι... Του άφησαν τη μηχανή για να τραβήξει... Δηλ ήμαρτον!

 5. avatar Μου

  Θυμησε το ρολοι που εχει κρυψει στο pulp fiction στον κ@@ λο του

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει