«Πρέπει να σας απονείμουμε τα εύσημα για τις προσπάθειες σας για συνεννόηση», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση και πρόσθεσε ότι κανονικά το θέμα του ΕΣΡ θα έπρεπε να έχει λυθεί πολύ νωρίτερα, γιατί η κοινωνία έχει πολύ σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσει και έχει κουραστεί από την υπόθεση.

«Εγώ συντάσσομαι με το κόμμα μου, αν και δεν συμμετέχω στην εσωκομματική πολιτική για τα πρόσωπα και για τα άλλα ζητήματα που αφορούν το θέμα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι με την τοποθέτησή του στην προηγούμενη Διάσκεψη δέχθηκε φίλια πυρά, επειδή συμφώνησε στο όνομα του κ. Μορώνη.

«Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω, ότι η πρόταση που είχα φέρει εγώ για τον κ. Μορώνη ήταν πρόταση της ΝΔ», είπε για τις προσπάθειες που έκανε εκείνος, ως πρόεδρος της Βουλής. Είπε ακόμη, ότι πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα, ότι το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να ρυθμιστεί και πρόσθεσε ότι δεν γίνεται, όταν προτείνεται ένα άτομο, να ξεκινούν συζητήσεις αν είναι του ενός ή του άλλου καναλάρχη, γιατί ζητούμενο είναι μόνο αν έχουν τα εχέγγυα ανεξαρτησίας την ώρα που επιλέγονται και αυτό, γιατί τα πρόσωπα που προτείνονται πρέπει να είναι σχετικά με το αντικείμενο. Είπε ότι συντάσσεται με την πρόταση της ΝΔ για τον κ. Κουτρομάνο.

Ανέφερε ότι εφεξής πρέπει να δοθεί εικόνα και μήνυμα συνεννόησης και όχι εικόνα συναλλαγής, ώστε να μην κατηγορηθούν τα κόμματα για συναλλαγή. Είπε επίσης, ότι και από τη θέση του προέδρου της ΝΔ είχε