Στην αυριανή κρίσιμη διάσκεψη της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κριθεί η συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατά την χθεσινή τετράωρη διάσκεψη των 25 μελών της ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου δεν βγήκε «λευκός καπνός».

Χθες ολοκληρώθηκε η εισήγηση του συμβούλου της Επικρατείας, Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας του επίμαχου νόμου και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δικαστές επί των κρίσιμων θεμάτων που έχουν τεθεί. Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές μπήκαν στον πυρήνα του θέματος που αφορά τη συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμοδιότητα του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αλλά και ο αριθμός των αδειών που αποτελεί πρόβλεψη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες βρέθηκαν στο επίκεντρο της διάσκεψης που διεξήχθη σε κλίμα έντονης ανταλλαγής απόψεων.

Η επόμενη κρίσιμη διάσκεψη έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη οπότε και πιθανολογείται ότι θα κληθούν οι δικαστές να ψηφίσουν για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου σχετικά με το μείζον θέμα των αρμοδιοτήτων του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Στην περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός τότε ο σχετικός νόμος πρέπει να αλλάξει δημιουργώντας νέα δεδομένα για την επόμενη μέρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο νόμος κριθεί συνταγματικός, η εφαρμογή του νόμου θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα εμπόδιο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.